Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arbaretier (Γάλλος Συνταγματάρχης): Η Γαλλία θα τοποθετήσει στρατεύματα κατά μήκος του Δνείπερου στην Ουκρανία

Arbaretier (Γάλλος Συνταγματάρχης): Η Γαλλία θα τοποθετήσει στρατεύματα κατά μήκος του Δνείπερου στην Ουκρανία
"Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια για την ανάπτυξη των Γαλλικών στρατευμάτων στην  Ουκρανία", σύμφωνα με τον Γάλλος συνταγματάρχη, Vincent Arbaretier
Ο γαλλικός στρατός μπορεί να επιλέξει δύο σενάρια για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια για την ανάπτυξη των Γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το πρώτο είναι η ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος του Δνείπερου»
Όπως σημείωσε ο Γάλλος συνταγματάρχης, Vincent Arbaretier, ο ποταμός χωρίζει την Ουκρανία σε δύο ιστορικά μέρη - το ανατολικό και το δυτικό.
Επισήμανε τη σημαντική στρατηγική σημασία του υδάτινου φράγματος.
Το έδαφος εδώ καθιστά δυνατή την παρατήρηση συγκεντρώσεων στρατευμάτων και τη διεξαγωγή άμυνας.
Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να στείλει γρήγορα στρατό στην Ουκρανία, αφού ο πρόεδρος είναι εξουσιοδοτημένος να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο.
Για ανάλογο θέμα ο καγκελάριος της Γερμανίας θα πρέπει να ζητήσει τη συναίνεση της Bundestag, διευκρίνισε ο Arbaretier.
Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας κατά μήκος των κρατικών συνόρων της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία.
Σύμφωνα με τον Arbaretier, ο στόχος δεν είναι να σχηματιστεί μια συνεχής γραμμή, αλλά να αναπτυχθούν ξεχωριστές μονάδες ικανές για ταχεία αντίδραση.
«Αυτό δεν θα είναι πρόκληση.
Αυτό θα μας επιτρέψει να αναγκάσουμε τη Ρωσία να διαπραγματευτεί, μιλώντας από θέση ισότητας, λέγοντας: είμαστε πυρηνική δύναμη, οι στρατιώτες μας μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα, ειδικά για να προστατέψουν την Ουκρανία, είπε ο Vincent Arbaretier.
«Η Γαλλία είναι έτοιμη να αναπτύξει 20.000 στρατιώτες.
Δεν πρόκειται να εμπλακούν σε πόλεμο, όπως τόνισε ο πρόεδρος, αλλά για ανάπτυξη στρατευμάτων ώστε να αποτρέψουν τους Ρώσους να προχωρήσουν περαιτέρω».
Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία στο πρώτο στάδιο θα ανέλθει σε περίπου 2.000 στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης