Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς βάζει «στοπ» στην εξαγωγή όπλων προς το Ισραήλ

Ο Καναδάς βάζει «στοπ» στην εξαγωγή όπλων προς το Ισραήλ
Σε απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ υποστήριξε στο X ότι αυτή η κίνηση «υπονομεύει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»
Παραχωρώντας συνέντευξη στο Toronto Star, η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Mélanie Joly ανακοίνωσε ότι η Οττάβα θα εφαρμόσει ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που εγκρίθηκε από την καναδική βουλή, το οποίο ζητά να τερματιστεί η «περαιτέρω έγκριση και μεταφορά εξαγωγών όπλων στο Ισραήλ για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το καθεστώς εξαγωγών όπλων του Καναδά.
Παράλληλα, η Καναδή ΥΠΕΞ έκανε γνωστό ότι θα αυξήσει τις προσπάθειες για να σταματήσει το παράνομο εμπόριο όπλων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατευθύνονται στη Hamas.
«Είναι κάτι το πραγματικό και το αναγκαίο», τόνισε σχετικά η Joly στο Toronto Star, όταν ρωτήθηκε για τη διπλωματική πρωτοβουλία της χώρας.
Το καναδικό κοινοβούλιο δήλωσε ότι η απόφασή του έρχεται στο πλαίσιο της υποστήριξης της Οττάβα στο αίτημα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την απελευθέρωση κρατουμένων, τη λύση των δύο κρατών και την υποστήριξη των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου στην δίωξη που άνοιξε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ.
Ως απάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Israel Katz, υποστήριξε στο X ότι αυτή η κίνηση «υπονομεύει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».


«Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά την τρέχουσα δράση του Καναδά. Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά μέχρι να καταστραφεί η Hamas και να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στα σπίτια τους», ισχυρίστηκε περαιτέρω ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης