Τελευταία Νέα
Διεθνή

Freedom Finance: Κατάσχεση στα περιουσιακά στοιχεία του CEO Timur Turlov στη Ρωσία

Freedom Finance: Κατάσχεση στα περιουσιακά στοιχεία του CEO Timur Turlov στη Ρωσία
Ο Timur Turlov σχολιάζει την κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων στη Ρωσία
Στα δικαστήρια εκ νέου θα προσφύγει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Freedom Holding Corp., Timur Turlov, με σκοπό να αμφισβητήσει απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου στην περιοχή Nizhny Novgorod, που κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στον επιχειρηματία.
Το δικαστήριο έχει κατασχέσει πολλά ακίνητα και 21 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που ανήκαν στον Turlov και ορισμένους από τους συγκατηγορούμενους του.
Ο επιχειρηματίας υπογράμμισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα έχει συνέπειες για τις βασικές δραστηριότητές του επειδή δεν έχει επιχειρηματικές ή περιουσιακές σχέσεις με τη Ρωσία.
«Αυτή η κατάσταση είναι παράλογη. Φυσικά, θα αμφισβητήσουμε αυτή την υπόθεση στο δικαστήριο.
Έμαδα για την υπόθεση από τα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.
Δεν έχω καμία σχέση με τη ρωσική τράπεζα που αναφέρει το δικαστήριο.
Αυτή η κατάσταση δεν θα επηρεάσει ούτε τις διεθνείς δραστηριότητές μας ούτε τα έργα μας στο Καζακστάν, επειδή η εταιρεία μας δεν ελέγχει πλέον κανένα περιουσιακό στοιχείο στη Ρωσία» εξήγησε ο Turlov.
Στις 13 Μαρτίου, η ρωσική κρατική εταιρεία με την επωνυμία Deposit Insurance Agency (DIA) ανέφερε ότι το διαιτητικό δικαστήριο της περιφέρειας Nizhny Novgorod αποδέχθηκε καταγγελία του κατά πολλών ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν στην ανάληψη περιουσιακών στοιχείων από την Assotsiatsiya Bank.
Ο Turlov ήταν ένας από τους κατηγορούμενους.
Στα τέλη Ιουλίου 2019, η Τράπεζα της Ρωσίας πήρε την άδεια της Assotsiatsiya Bank λόγω παραβιάσεων των λογιστικών κανόνων.
Μετά από έρευνα, οι αρχές ανακάλυψαν έλλειψη 41 εκατομμυρίων δολαρίων στους λογαριασμούς της Assotsiatsiya σε ξένες τράπεζες.
Το ποσό αυτό ήταν διπλάσιο από το κεφάλαιο της τράπεζας.
Εκείνη την εποχή, η Assotsiatsiya ανέφερε ότι, σε συνεργασία με τη ρωσική κεντρική τράπεζα, ανακάλυψε προϊόντα απάτης από έναν από τους υπαλλήλους της τράπεζας.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της τράπεζας, το άτομο αυτό σκόπιμα «παραποίησε τραπεζικές εργασίες στο σύστημα SWIFT».
Η τράπεζα είπε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου σταμάτησαν την εγκληματική δραστηριότητα.
Η τράπεζα ήταν μέρος του συστήματος ασφάλισης καταθέσεων που εξασφαλίζει το 100% των καταθέσεων που δεν υπερβαίνουν τα 1,4 εκατομμύρια ρούβλια.
Σύμφωνα με τη ρωσική ρυθμιστική αρχή, η τράπεζα κατατάχθηκε στην 170η θέση όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία.
Τον Φεβρουάριο, η Freedom Holding Corp. που ελέγχεται από τον Turlov έκλεισε συμφωνία πώλησης των ρωσικών δραστηριοτήτων της και διακοπής όλων των εργασιών στη Ρωσία.
Τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία της Freedom πωλήθηκαν στον Maxim Povalishin, πρώην αναπληρωτή επικεφαλής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Freedom Finance Russia.
Αργότερα, εταιρείες που εξαγοράστηκαν από την Povalishin πραγματοποίησαν rebranding και μετονομάστηκαν σε Cifra (Cifra Broker και Cifra Bank).
Τον Ιούνιο του 2022, ο Turlov απέκτησε υπηκοότητα Καζακστάν, εγκαταλείποντας την υπηκοότητα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης