Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι Houthis εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον του ελληνικού δεξαμενόπλοιου MADO της Naftomar

Τρόμος στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι Houthis εξαπέλυσαν πυραύλους εναντίον του ελληνικού δεξαμενόπλοιου MADO της Naftomar
Το δεξαμενόπλοιο ανήκει στην εταιρεία Naftomar Shipping & Trading Co Ltd που εδρεύει στην Ελλάδα
Οι αντάρτες Houthis της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον του ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου MADO στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και εναντίον του ισραηλινού λιμανιού Εϊλάτ.
Το MADO είναι δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου (LPG) που είχε αναχωρήσει από τη Σαουδική Αραβία με προορισμό τη Σιγκαπούρη.


Πάντως, σε ενημέρωση του εκπροσώπου των Houthis, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Yahya Saria έκανε λόγο για «αμερικανικό» πλοίο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis (Electronic Quality Shipping Information System), το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ MADO ανήκει στην εταιρεία Naftomar Shipping & Trading Co Ltd που εδρεύει στην Ελλάδα.
Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.
Υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις τους αποτελούν έκφραση αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.

Η ιστορία της Naftomar Shipping - Σε ποιους ανήκει η ναυτιλιακή της Βούλας

naftomar-1024x504.jpg

H πλειοψηφία των Αθηναίων γνωρίζει τη Naftomar από το γνωστό κτήριο στην Παραλιακή στη Βούλα λίγο πριν τη Βουλιαγμένη.
Ωστόσο η εταιρεία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο το Νοέμβριο του 2023 ύστερα από την αυτοχειρία του εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν ο οποίος αυτοκτόνησε με καραμπίνα στο σπίτι του στη Βούλα.
Ο 63χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείες «Naftomar» έστειλε μάλιστα και sms στην πρώην σύζυγό του Λούλου πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
Θυμίζουμε πως οι αστυνομικοί είχαν εντόπισαν σημείωμα από το οποίο προέκυψε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αυτοχειρία.
Σε αυτό, ο 63χρονος έγραφε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ, απευθυνόμενος στην σύζυγό του του, σημείωσε: «Ξέχασέ με, δεν έχω να σου προσφέρω τίποτα, συγχώρεσέ με γι’ αυτό που θα κάνω».
Ο Ιμάντ Ζέιν μαζί με την τέως σύζυγό του Λούλου και ο αδελφός του, Ριάντ Ζέιν με τη δική του σύζυγο Ράνα, είχαν από κοινού τη ναυτιλιακή εταιρεία Naftomar.

210917121241_639641.webp

Όλη η οικογένεια έχει βάση την Ελλάδα.

Κυριαρχία στη μεταφορά υγραερίου LPG

Σταδιακά η τα στελέχη της ναυτιλιακής άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση της εταιρείας αποκλειστικά στη μεταφορά υγραερίου.
Έτσι, προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό και αύξησε τη χωρητικότητα του στόλου.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «Naftomar» έκανε περισσότερες από 4.000 συναλλαγές, μεταφέροντας πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους αερίου.
Μάλιστα, ο στόλος της εταιρείας έφτασε να αριθμεί 19 πλοία μεταφοράς LPG.
Ο Ιμάντ Ζέιν μετά από ένα μεγάλο διάστημα έγγαμου βίου, χώρισε από τη Λούλου Ζέιν και ερωτεύτηκε μία 30χρονη Ελληνίδα, την οποία παντρεύτηκε και απέκτησαν πολύ πρόσφατα δίδυμα παιδιά.
Και μπορεί να χώρισαν στην προσωπική τους ζωή, όμως η Λούλου Ζέιν στάθηκε ιδιαίτερα στον Ιμάντ Ζέιν, ο οποίος αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1972 στη Βηρυτό, μεταφέρθηκε το 1991 στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, στη Βούλα και έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό «παίχτη» στην αγορά του LPG.
Η πρώτη συναλλαγή της εταιρείας έγινε το 1976 ενώ σύντομα έγινε αντιληπτό πως ο Πειραιάς είναι το κέντρο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση επιχειρήσεων της εταιρείας.
Ήταν επομένως λογικό να ανοίξει η Naftomar γραφεία στον Πειραιά.
Παράλληλα ανοίχτηκε και αντιπροσωπεία στο Παρίσι υπό την επωνυμία CHEMIGAZ S.A.R.L.
Το 1991  έγινε η μεταφορά στο νέο (τότε) κτήριο στη Βούλα το οποίο αποτελεί στολίδι για την περιοχή με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του.
Στη διετία 2010-11 η Naftomar ενίσχυσε το στόλο της με δέκα νεότευκτα πλοία, εδραιώνοντας τη θέση της στον τομέα μεταφοράς LPG.
Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ότι ο στόλος της αποτελείται από 19 πλοία μεταφοράς LPG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης