Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Αλβανία με απαράδεκτη κίνηση του Edi Rama - Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο on camera

Σάλος στην Αλβανία με απαράδεκτη κίνηση του Edi Rama - Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο on camera
Οι τηλεοπτικές κάμερες απαθανάτισαν τη στιγμή που ο Αλβανός πρωθυπουργός απλώνει το χέρι του και αγγίζει το πρόσωπο της δημοσιογράφου
Σάλο εχει προκαλέσει στην Αλβανία η προσβλητική κίνηση του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Edi Rama,  καθώς έσπρωξε απροκάλυπτα μια δημοσιογράφο στο πρόσωπο, αφού πρώτα αγνόησε τις ερωτήσεις της σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα.
Οι τηλεοπτικές κάμερες απαθανάτισαν τη στιγμή που ο Αλβανός πρωθυπουργός απλώνει το χέρι του και αγγίζει το πρόσωπο της δημοσιογράφου, μια ενέργεια που οι οργανώσεις προστασίας των δημοσιογράφων χαρακτήρισαν παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας και ανώμαλη συμπεριφορά εκ μέρους του πρωθυπουργού.
Πριν από την διόλου ευγενική χειρονομία του Rama είχε προηγηθεί η ερώτηση της δημοσιογράφου Ambrosia Meta, σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν -μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή- όπου έχει αποκαλφθεί ότι ο Jared Kushner, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump, θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων για το τουριστικό εμπόριο.


«Η άρνηση και η αποφυγή του πρωθυπουργού για μια συγκεκριμένη απάντηση συνοδεύτηκε από εκφοβιστική γλώσσα και παραβίαση της δεοντολογίας, μέχρι και παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας της δημοσιογράφου» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αλβανών Δημοσιογράφων.
Η Ένωση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τη δημοσιογράφο και προσθέτει ότι η ίδια, στο πλαίσιο του επαγγελματικού της δικαιώματος, επέμεινε σε μια συγκεκριμένη απάντηση από τον πρωθυπουργό
Η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», επίσης καταγγέλλει την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Meta και απαιτούμε από τον Rama να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» σημειώνει η οργάνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης