Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Τα αποθέματα πυραύλων της Ουκρανίας θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου

Washington Post: Τα αποθέματα πυραύλων της Ουκρανίας θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου
Oι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταρρίπτουν μόνο έναν στους πέντε ρωσικούς πυραύλους
Η Ουκρανία μπορεί να ξεμείνει από πυραύλους για συστήματα αεράμυνας μέχρι τα τέλη Μαρτίου, προειδοποίησε η Washington Post.
Αυτή η απελπιστική κατάσταση προέκυψε, παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση ρίχνουν συνεχώς δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ σε όπλα για τις μάταιες πολεμικές προσπάθειες της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν περιγραφεί ως «λίγο παραπάνω από σκουπίδια».
Λόγω του μικρού αριθμού πυραύλων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταρρίπτουν μόνο έναν στους πέντε ρωσικούς πυραύλους, αντί να προσπαθήσουν να καταρρίψουν την πλειοψηφία, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα στις 15 Μαρτίου.
«Αυτό θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή στα αστικά κέντρα της Ουκρανίας, πολλά από τα οποία είχαν μια σχετική κανονικότητα τον περασμένο χρόνο, καθώς η αντιπυραυλική άμυνα έχει γενικά αποδειχθεί αποτελεσματική» ανέφερε η Washington Post.
Η εφημερίδα επικαλέστηκε επίσης έναν ανώτερο σύμβουλο του Zelensky που είπε ότι η Ρωσία πιθανότατα θα έχει σημαντικά εδαφικά κέρδη έναντι της Ουκρανίας μέχρι το καλοκαίρι.
«Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο άσχημα είναι τα πράγματα στο μέτωπο αυτή τη στιγμή», είπε ο σύμβουλος.
«Το ηθικό είναι χαμηλό. Οι νέοι φοβούνται ότι θα πεθάνουν λόγω έλλειψης όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης