Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Είμαστε σοκαρισμένοι από την καθυστέρηση της βοήθειας των ΗΠΑ – Δεν αποκλείουμε την πρόταση Trump για δάνεια

Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Είμαστε σοκαρισμένοι από την καθυστέρηση της βοήθειας των ΗΠΑ – Δεν αποκλείουμε την πρόταση Trump για δάνεια
«Η αμερικανική βοήθεια θα έρθει» στο τέλος.
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία είναι «σοκαρισμένη» από το επίμονο μπλοκάρισμα του αμερικανικού Κογκρέσου στην έγκριση ενός πακέτου χρηματοδότησης στο Κίεβο, δήλωσε σήμερα 19/3 ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba.
«Αυτό που πραγματικά έχει σημασία και αυτό που μας σοκάρει είναι ότι η απόφαση δεν έχει ακόμη εγκριθεί. Πλησιάζουμε στα τέλη Μαρτίου και οι συζητήσεις συνεχίζονται», είπε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης σε δημοσιογράφους ξένων μέσων ενημέρωσης.
Ανέφερε ωστόσο ότι «η αμερικανική βοήθεια θα έρθει» στο τέλος. «Πρόκειται για την εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ΗΠΑ να υποστηρίζουν χώρες που σέβονται τους ίδιους κανόνες και αρχές που υπερασπίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ ευρύτερο από την Ουκρανία».
Η Ουκρανία δεν αποκλείει την ιδέα που πρότεινε ο Donald Trump να παρέχεται αυτή η βοήθεια με τη μορφή δανείων και όχι δωρεών, αλλά πρέπει να έχει περισσότερες λεπτομέρειες, συμπλήρωσε ο υπουργός.
Αυτές οι δηλώσεις έρχονται την επομένη της επίσκεψης στο Κίεβο του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Lindsey Graham, ο οποίος υποστήριξε την πρόταση του Αμερικανού πρώην προέδρου να χορηγήσει βοήεια στην Ουκρανία με τη μορφή δανείου με μηδενικό επιτόκιο.
«Δεν σοκαριζόμαστε όταν ακούμε αυτή την πρόταση να έρχεται από τις ΗΠΑ. Πρέπει πραγματικά να δούμε τις λεπτομέρειες», είπε ο Dmytro Kuleba.
Η κυβέρνηση Biden αξιώνει από το Κογκρέσο να εγκρίνει πακέτο χρηματοδότησης ύψους 60 δισεκ. δολαρίων για να συνεχίσει να παρέχεται στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όμως το αδιέξοδο για το ζήτημα παραμένει στο Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης