Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οργή του Λευκού Οίκου με το Κογκρέσο - «Οι Ουκρανοί κατατροπώνονται εξαιτίας σας»

ΗΠΑ: Οργή του Λευκού Οίκου με το Κογκρέσο - «Οι Ουκρανοί κατατροπώνονται εξαιτίας σας»
«Βλέπουμε ότι η Ουκρανία, λόγω της αδράνειας του Κογκρέσου τους τελευταίους δύο μήνες, χάνει πραγματικά έδαφος στο πεδίο της μάχης» ισχυρίζεται η εκπρόσωπος του Biden
Ο ουκρανικός στρατός χάνει έδαφος στο πεδίο της μάχης λόγω της αδράνειας του Κογκρέσου στο ζήτημα της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre σε δημοσιογράφους που επέβαιναν στο αεροπλάνο του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος αναχώρησε από την Ουάσιγκτον εν όψει προεκλογικών περιοδειών στις πολιτείες της Νεβάδα, της Αριζόνα και του Τέξας.
«Βλέπουμε ότι η Ουκρανία, λόγω της αδράνειας του Κογκρέσου τους τελευταίους δύο μήνες, χάνει πραγματικά έδαφος στο πεδίο της μάχης. Και αυτό οφείλεται στην αδράνειά μας. Αγωνίζονται για τη δημοκρατία τους και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό», εξήγησε στους Αμερικανούς ρεπόρτερ.
« Και ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα είναι να παράσχουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται και να το πετύχουμε» πρόσθεσε αναφερόμενη ουσιαστικά στην ψήφιση νομοσχεδίου σχετικά με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, η Jean-Pierre επεσήμανε ότι «υπάρχουν αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι μέλη του Κογκρέσου στη Βουλή των Αντιπροσώπων που έχουν πει ότι θα το ψηφίσουν (σ.σ. το νομοσχέδιο) εάν τεθεί προς εξέταση».
«Γνωρίζουμε το συναίσθημα των Δημοκρατικών για αυτό το θέμα, επομένως η υποστήριξη θα είναι συντριπτική», ανέφερε σε μια καταφανώς αισόδοξη εκτίμηση.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε προηγουμένως αίτημα στο Κογκρέσο για πρόσθετες δημοσιονομικές χορηγήσεις στο πλαίσιο του οικονομικού έτους 2024, κυρίως για την παροχή βοήθειας στο Ισραήλ και την Ουκρανία, καθώς και για την «στρατιωτική αντιμετώπιση της Κίνας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Συνολικά, η εκτελεστική εξουσία υπό την ηγεσία του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden θα ήθελε να αποδεσμεύσει περίπου 106 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτούς τους σκοπούς.
Ωστόσο, η τύχη του εν λόγω αιτήματος και των εναλλακτικών νομοσχεδίων παραμένει για την ώρα επισφαλής.
Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή και τη Γερουσία έχουν ταχθεί τους τελευταίους μήνες κατά της συνέχισης της παροχής οικονομικής υποστήριξης στο Κίεβο.
Στις 13 Φεβρουαρίου, η Γερουσία, με την υποστήριξη ορισμένων Ρεπουμπλικανών, ψήφισε μια εναλλακτική εκδοχή του νομοσχεδίου που προβλέπει τη χορήγηση 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, καθώς και στο Ισραήλ και την Ταϊβάν.
Εντούτοις, αυτό το πακέτο δεν περιέχει διατάξεις για την ενίσχυση των ελέγχων στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των Ρεπουμλικανών του Κογκρέσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης