Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα Putin: Οι λιποτάκτες και οι προδότες θα κυνηγηθούν και θα τιμωρηθούν αμείλικτα από τη Ρωσία

Αυστηρό μήνυμα Putin: Οι λιποτάκτες και οι προδότες θα κυνηγηθούν και θα τιμωρηθούν αμείλικτα από τη Ρωσία
«Όσο για αυτούς τους προδότες, οι σημερινοί αφέντες τους δεν τους λυπούνται: στέλνονται κατευθείαν στη μάχη ως τροφή για τα κανόνια» τονίζει ο Ρώσος πρόεδρος
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξέπεμψε αυστηρό μήνυμα προς τους λιποτάκτες, καθώς και στους Ρώσους που μεταπήδησαν στρατόπεδο στον πολεμο, διατάσσοντας τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας του να κυνηγήσουν και να «τιμωρήσουν» αμείλικτα τους Ρώσους που έχουν ενταχθεί σε συντάγματα του ουκρανικού στρατού.
«Ζητώ, όπως συνέβαινε πάντα στην ιστορία μας, να μην ξεχάσουμε ποιοι είναι, να τους αναγνωρίσουμε με το όνομά τους. Θα τους τιμωρήσουμε χωρίς καμία παραγραφή, όπου κι αν βρίσκονται», τόνισε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της FSB την Τρίτη 19/3.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος προέβη σε μια σύγκριση μεταξύ των Ρώσων που μεταπήδησαν στον στρατό της Ουκρανίας και του Ρωσικού Απελευθερωτικού Στρατού - περίπου 50.000 Ρώσοι στρατιώτες που πολέμησαν δίπλα στη Ναζιστική Γερμανία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Όσο για αυτούς τους προδότες, οι σημερινοί αφέντες τους δεν τους λυπούνται: στέλνονται κατευθείαν στη μάχη ως τροφή για τα κανόνια. Παίρνουν αυτό που τους αξίζει», κατέληξε.
Οι κατηγορίες του Putin έρχονται εν μέσω φημών ότι το Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα, η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας και το Τάγμα Σιβηρίας -αντικυβερνητικές παραστρατιωτικές μονάδες Ρώσων πολιτών- διεξάγουν συχνά επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας, που συνορεύει με την Ουκρανία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, αυτές οι μονάδες ανακοίνωναν τακτικά χτυπήματα πυροβολικού στην περιοχή του Belgorod και προέτρεψαν τους ντόπιους Ρώσους πολίτες να απομακρυνθούν.
Ως αποτέλεσμα των επιθέσεωνο κυβερνήτης της περιοχής του Belgorod ανέφερε την απομάκρυνση 9.000 παιδιών από περιοχές κοντά στα ουκρανικά σύνορα την Τρίτη 19/3.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης