Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κύμα αντιδράσεων για αποστολή στρατού στην Ουκρανία - Philippot (Πατριώτες): Οι στρατιώτες να αρνηθούν την εκτέλεση εντολών

Γαλλία: Κύμα αντιδράσεων για αποστολή στρατού στην Ουκρανία - Philippot (Πατριώτες): Οι στρατιώτες να αρνηθούν την εκτέλεση εντολών
«Δεν πρόκειται για κάποια συνηθισμένη επιστράτευση, αλλά για το πιθανό ξέσπασμα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου» τονίζει ο επικεφαλής των «Πατριωτών»
Ο γαλλικός στρατός θα πρέπει να αρνηθεί να εκτελέσει εντολές εάν η ηγεσία της χώρας αποφασίσει να στείλει τάγματα στην Ουκρανία και το στρατιωτικό προσωπικό εκεί θα πρέπει να επιστρέψει αμέσως στην πατρίδα του, δηλώνει στο TASS ο αρχηγός του κόμματος «Γάλλοι Πατριώτες» Florian Philippot, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσίας για την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Ο στρατός πρέπει να αρνηθεί [να ακολουθήσει εντολές]. Δεν πρόκειται για κάποια συνηθισμένη επιστράτευση, αλλά για το πιθανό ξέσπασμα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, όταν μια χώρα με πυρηνικά όπλα στέλνει τα στρατεύματά της εναντίον μιας άλλης πυρηνικής δύναμης σε μια σύγκρουση που είναι Δεν είναι καθόλου δικό μας. Μπορούμε να μπούμε σε μια τρομερή αλυσίδα γεγονότων», τόνισε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του σχηματισμού της γαλλικής ακροδεξιάς.

Philippot.JPG
O πρόεδρος των «Γάλλων Πατριωτών» Florian Philippot

Επισημαίνεται ότι προηγουμένως η ρωσική πλευρά επικαλέστηκε πληροφορίες ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία.
Σε αρχικό στάδιο θα ανέλθει σε περίπου 2 χιλιάδες άτομα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Naryshkin.
«Η σημερινή ηγεσία της χώρας δεν ενδιαφέρεται για τον θάνατο απλών Γάλλων και τις ανησυχίες των στρατηγών», σημείωσε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός φοβάται ότι μια τόσο σημαντική μονάδα δεν θα μπορέσει να μεταφερθεί αθόρυβα στην Ουκρανία και να εγκατασταθεί εκεί.
«Έτσι, θα γίνει νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις... είναι καταδικασμένοι», κατέληξε ο αρχηγός της SVR.
Προ εβδομάδων, ο Γάλλος πρόεδρος Macron είχε προκαλέσει σάλο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων δυτικών χωρών στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας.
Ο Macron είπε επίσης ότι τα δυτικά κράτη «σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο» για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να κερδίσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης