Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Εξαγόρασε την Fusion Pharmaceuticals έναντι 2,4 δισ. δολ. - Στροφή στη θεραπεία κατά του καρκίνου

AstraZeneca: Εξαγόρασε την Fusion Pharmaceuticals έναντι 2,4 δισ. δολ. - Στροφή στη θεραπεία κατά του καρκίνου
Στις προσυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Fusion σχεδόν διπλασιάστηκε στα 20,87 δολάρια, ενώ της AstraΖeneca σημείωσε 1% πτώση
Στην εξαγορά της καναδικής Fusion Pharmaceuticals έναντι 2,4 δισ. δολαρίων προχωρά η AstraZeneca, καθώς στοχεύει να ενισχύσει τη δραστηριότητά της στον τομέα των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Η μετοχή της Fusion διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Η βιοτεχνολογική εταιρεία αναπτύσσει σε κλινικό επίπεδο φάρμακα που μεταφέρουν ραδιενεργά ισόποσα απευθείας στα καρκινικά κύτταρα, τα ραδιοφάρμακα, μια ταχέως αναπτυσσόμενη θεραπεία κατά του καρκίνου.
«Η απόκτηση αυτή σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια της AstraZeneca να αλλάξει τη θεραπεία του καρκίνου και τα αποτελέσματά της για τους ασθενείς αντικαθιστώντας παραδοσιακές μεθόδους όπως η χημειοθεραπεία και η ραδιοθεραπεία με πιο στοχευμένες», δήλωσε η εταιρεία.
Η AstraZeneca γνωστοποίησε ότι οι μέτοχοι της Fusion θα λάβουν μετρητά 21 δολάρια ανά μετοχή συν ένα μη μεταβιβάσιμο δικαίωμα αξίας 3 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένα ορόσημα.
Στις προσυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Fusion σχεδόν διπλασιάστηκε στα 20,87 δολάρια, ενώ της AstraΖeneca σημείωσε 1% πτώση.
Τη Δευτέρα η μετοχή της Fusion έκλεισε στα 10,84 δολάρια, έχοντας σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση 165% μέσα σε ένα χρόνο, καθώς οι αναλυτές ενθαρρύνουν ιδιαίτερα τον κλάδο και είχαν προειδοποιήσει ότι εταιρεία αποτελεί πιθανό στόχο εξαγοράς.
Πρόκειται για τη δεύτερη συμφωνία δισεκατομμυρίων για την AstraZeneca που την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποκτήσει την Amolyt, μια γαλλική start-up για σπάνιες ασθένειες έναντι 1 δισ.
Η Susan Galbraith, αντιπρόεδρος του τμήματος Ογκολογίας, Έρευνας και Ανάπτυξης στην AstraZeneca δήλωσε σχετικά ότι «τουλάχιστον το 30-50% των καρκινοπαθών σήμερα υπόκεινται σε ραδιοθεραπεία, η απόκτηση της Fusion προωθεί τη φιλοδοξία μας να μεταμορφώσουμε αυτή τη μορφή θεραπειών με ραδιοφάρμακα επόμενης γενιάς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης