Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφεύχθηκε τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη

Αποφεύχθηκε τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη
Το σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης δεν τελέστηκε χάρη στο επιχειρησιακό έργο των αξιωματικών της FSB
Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, την οποία ετοίμαζε κάτοικος της Κριμαίας, αποφεύχθηκε στη Σεβαστούπολη, αναφέρει το κανάλι Baza Telegram.
Ο 29χρονος Igor S., πρώην υπάλληλος του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, προσπάθησε να ανατινάξει σωλήνα αερίου κοντά σε πολυώροφο κτίριο στην οδό Kazachya. Στόχος του επιτιθέμενου ήταν να προκαλέσει εκρηκτικό κύμα που θα έφτανε στο διαμέρισμα όπου διέμενε Ρώσος στρατιωτικός.
Το σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης δεν τελέστηκε χάρη στο επιχειρησιακό έργο των αξιωματικών της FSB, οι οποίοι συνέλαβαν τον άνδρα πριν εκτελέσει το σχέδιό του.
Το περιστατικό επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη ένταση στην περιοχή που σχετίζεται με τη γεωπολιτική κατάσταση μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα γεγονότα του 2014, ο Igor S. αποφάσισε να μείνει στην Κριμαία, και ως εκ τούτου το όνομά του συμπεριλήφθηκε στη λίστα στον ιστότοπο "Peacemaker", ο οποίος αναγνωρίζεται ως τρομοκρατικός ιστότοπος και απαγορεύεται στη Ρωσία.
Κατά τη σύλληψή του, ο Igor διαπιστώθηκε ότι είχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό έτοιμο προς χρήση. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με κατηγορίες περί απόπειρας τρομοκρατικής ενέργειας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης