Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unilever: Εγκαταλείπει τη μονάδα παγωτών και καταργεί 7.500 θέσεις εργασίας

Unilever: Εγκαταλείπει τη μονάδα παγωτών και καταργεί 7.500 θέσεις εργασίας
Η απόσχιση θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025
Τη μονάδα παγωτού εγκαταλείπει η Unilever, στην οποία ανήκουν δημοφιλείς μάρκες όπως το Magnum και το Ben & Jerry's, ενώ θα περικόψει 7.500 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εξοικονόμησης κόστους.
Οι επενδυτές ενέκριναν το σχέδιο, στέλνοντας τις μετοχές της Unilever, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο, με άνοδο σχεδόν 6% σε ένα σημείο.
Η απόσχιση θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Λονδίνο Unilever.
Η επιχείρηση παγωτού "βρίσκεται στη διαδικασία μετακίνησης σε ξεχωριστή έδρα στο Άμστερνταμ", αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Hein Schumacher δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους ότι είναι "ανοιχτός σε επιλογές" σχετικά με το πού θα μπορούσε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
Η Unilever δήλωσε ότι στοχεύει να επιτύχει μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των υποκείμενων πωλήσεων και μέτρια βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, μετά τη διάσπαση.
Η επιχείρηση παγωτού αντιπροσωπεύει περίπου το 16% των παγκόσμιων πωλήσεων της Unilever και σε ορισμένες χώρες συνεισφέρει το ένα τρίτο ή το 40%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης