Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (καγκελάριος Γερμανίας): Εγώ και ο Macron θα μιλήσουμε με τον Putin την κατάλληλη στιγμή

Scholz (καγκελάριος Γερμανίας): Εγώ και ο Macron θα μιλήσουμε με τον Putin την κατάλληλη στιγμή
Η Δύση πρέπει να στείλει μήνυμα στη Ρωσία ότι είναι έτοιμη να στηρίξει το Κίεβο για όσο χρειαστεί είπε ο Γερμανός καγκελάριος
Τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος Macron περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε με τον πρόεδρο Putin υποστήριξε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz αναφέροντας πως αυτό που προέχει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να στείλει η Δύση σαφές μήνυμα στη Ρωσία πως θα στηρίξει το Κίεβο για όσο χρειαστεί.
«Οι άμεσες διαπραγματεύσεις με τον Putin έγιναν πριν από περισσότερο από έναν χρόνο.
Αυτό συνέβη και με άλλους που μίλησαν άμεσα μαζί του, όπως ο Emmanuel Macron.
Και οι δύο είπαμε ότι θα το κάνουμε ξανά, θα ξαναμιλήσουμε, αλλά αυτό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή» είπε ο Scholz χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Όπως είπε, αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η Δύση να στείλει σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι είναι έτοιμη να στηρίξει το Κίεβο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
«Στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατό να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη που δεν θα επιβληθεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία» υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως είναι έτοιμος για συνομιλίες εφόσον αυτές είναι σοβαρές και βασίζονται στις πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης