Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Macron…θέλει πόλεμο και πηγαίνει τη Γαλλία σε στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία

O Macron…θέλει πόλεμο και πηγαίνει τη Γαλλία σε στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία
Η Ουκρανία δεν πρόκειται να επιστρέψει στα σύνορα του 1991 λέει ο Henri Guaino πρώην σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy
Με τις σκληρές του δηλώσεις ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γαλλία σε στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία υποστηρίζει ο Henri Guaino, Γάλλος πολιτικός και πρώην σύμβουλος του προέδρου, Nicolas Sarkozy.
«Βλέπω έναν πρόεδρο που θέλει πόλεμο και πηγαίνει σε αυτόν» λέει μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Henri Guaino, επισημαίνοντας ότι κατά τη γνώμη του, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Όπως επισημαίνει ο Guaino, οι δηλώσεις του Macron θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση ακόμα και σε … πυρηνικό πόλεμο.
«Η Ουκρανία δεν θα επιστρέψει στα σύνορα του 1991.
Επομένως, η καλύτερη λύση θα ήταν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και η εξασφάλιση ενός ουδέτερου καθεστώτος για την Ουκρανία.
Έχει χυθεί τόσο αίμα σε αυτά τα εδάφη που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Ρωσία θα εγκατέλειπε την Κριμαία, το Donbass ή το Luhansk» υπογράμμισε ο Guaino.
Υπενθυμίζεται πως ο Macron έχει υποστηρίξει πως θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί μελλοντικά η αποστολή χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης