Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στο κενό η προσπάθεια σαμποτάζ των εκλογών - Σχεδόν 500 κυβερνοεπιθέσεις απαίτησαν αντίμετρα

Ρωσία: Στο κενό η προσπάθεια σαμποτάζ των εκλογών - Σχεδόν 500 κυβερνοεπιθέσεις απαίτησαν αντίμετρα
Ήταν η πρώτη φορά που οι προεδρικές εκλογές διήρκεσαν τρεις ημέρες και περιελάμβαναν διαδικτυακή ψηφοφορία
Το Κέντρο Παρακολούθησης και Διαχείρισης Δημοσίων Δικτύων Επικοινωνίας της ρωσικής υπηρεσίας παρακολούθησης της πληροφορικής Roskomnadzor εντόπισε σχεδόν 500 κυβερνοεπιθέσεις που απαιτούσαν "λήψη αντιμέτρων" κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, δήλωσε το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας στο TASS.
"Κατά τη διάρκεια των εκλογών, συνολικά 497 επιθέσεις DDoS που απαιτούσαν τη λήψη αντιμέτρων από το Κέντρο έγιναν κατά της εθνικής υποδομής τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ)", ανέφερε η υπηρεσία.
Σύμφωνα με το Roskomnadzor, οι ειδικοί του Κέντρου εξασφάλισαν την προστασία 920 σημαντικών ρωσικών πληροφοριακών πόρων κατά τη διάρκεια των εκλογών.
Οι επιθέσεις στόχευαν κυρίως στις ιστοσελίδες της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και της διαδικτυακής πλατφόρμας ψηφοφορίας της Μόσχας.
"Επιπλέον, κατά την ίδια περίοδο, συνολικά 5 ιστοσελίδες phishing που μιμούνταν τις ιστοσελίδες που σχετίζονται με τις εκλογές", πρόσθεσε η υπηρεσία.
Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν μεταξύ 15 και 17 Μαρτίου.
Ήταν η πρώτη φορά που οι προεδρικές εκλογές διήρκεσαν τρεις ημέρες και περιελάμβαναν διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία ήταν διαθέσιμη περίπου στο ένα τρίτο των περιφερειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης