Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Rolf Mützenich (SPD) κάλεσε την Ουκρανία να παγώσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία

Ο Rolf Mützenich (SPD) κάλεσε την Ουκρανία να παγώσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία
Σημείωσε ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες κάνουν πολύ λιγότερα για την Ουκρανία από τη Γερμανία, αλλά επιδεικνύουν πολύ μεγαλύτερη επιθετικότητα
H Δύση είναι διχασμένη: κάποιοι ζητούν να αυξηθεί η ροή όπλων στην Ουκρανία, άλλοι ζητούν τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ο Πάπας έθεσε ξανά το «απαγορευμένο» θέμα των διαπραγματεύσεων και τώρα στην Ευρώπη είναι έτοιμοι να συζητήσουν διάφορες συνθήκες, όχι μόνο την περιβόητη «φόρμουλα Zelensky».
Η Bundestag καταψήφισε για άλλη μια φορά την προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία, η πρωτοβουλία του μπλοκ CDU/CSU δεν πέρασε.
Και ο επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, Rolf Mützenich, είπε ότι είναι καιρός να σκεφτούμε πώς να παγώσουμε και στη συνέχεια να επιλύσουμε την ουκρανική σύγκρουση.
Η ομιλία του περιείχε επίσης υπαινιγμούς για την γαλλική ρητορική: σημείωσε ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες κάνουν πολύ λιγότερα για την Ουκρανία από τη Γερμανία, αλλά επιδεικνύουν πολύ μεγαλύτερη επιθετικότητα.
Σύμφωνα με το Politico, το καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Και χωρίς περαιτέρω υποστήριξη από τη Δύση, ειδικά από το εξωτερικό, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν διαπραγματεύσεις, ακόμη και σε μια μορφή δυσμενή για την Ουκρανία.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», τόνισε, «κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό, ίσως ακόμη και να παραχωρήσουμε μέρος της Ουκρανικής επικράτειας».
Αυτό το «τοξικό» θέμα, όπως ορίζεται από δημοσιογράφους, για τους δυτικούς πολιτικούς βρέθηκε στο επίκεντρο αφού ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε στην Ουκρανία «να σηκώσει τη λευκή σημαία».
Προηγουμένως, κανείς στην Ευρώπη δεν τολμούσε να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο.
«Η Αγιότητά του - ο Πάπας - μπήκε σε έναν κήπο στον οποίο κανείς δεν τον κάλεσε.
Αλλά το να προσκαλεί την Ουκρανία να παραδοθεί είναι κάτι περισσότερο από μια ευχή για ειρήνη.
Πιστεύω ότι τώρα δεν είναι η στιγμή που πρέπει να προσκαλέσουμε την Ουκρανία να παραδοθεί, αντίθετα, αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε», εξοργίστηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Borrell, σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό RNE.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, προσπάθησε να εκφοβίσει τους Αμερικανούς πολιτικούς με ρωσικά τανκς στο Κίεβο, απαιτώντας να ξεπεράσουν επιτέλους τις διαφορές τους και να διαθέσουν 60 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης