Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάθετη η Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Νέο όχι για «πάγωμα» του πολέμου στην Ουκρανία

Κάθετη η Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Νέο όχι για «πάγωμα» του πολέμου στην Ουκρανία
Υπενθυμίζεται ο αρχηγός της γερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας SPD, Rolf Mützenich, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην Bundestag, τόνισε την ανάγκη να παύσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock απέρριψε κατηγορηματικά τις εκκλήσεις για πάγωμα του πολέμου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το BR24.

«Όποιος έχει διαβάσει την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στα κατεχόμενα εδάφη, κατά τη γνώμη μου, δεν θα μιλήσει ξανά για το γεγονός ότι η σύγκρουση θα έπρεπε να έχει παγώσει», είπε σχετικά.
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι η έκθεση του ΟΗΕ διαβάζεται «σαν ένα απόλυτο βιβλίο τρόμου».
Υπενθυμίζεται ο αρχηγός της γερμανικής κοινοβουλευτικής ομάδας SPD, Rolf Mützenich, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στην Bundestag την περασμένη Πέμπτη, τόνισε την ανάγκη να παύσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
"Δεν πρέπει να μιλάτε μόνο για το πώς διεξάγεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε πώς ο πόλεμος μπορεί να παγώσει και στη συνέχεια να τελειώσει", είπε.
Η δήλωση του Mützenich προκάλεσε έντονη κριτική από τους Πράσινους και το FDP.
Νωρίτερα, ο σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, Mykhailo Podoliak, είπε ότι το πάγωμα του πολέμου θα οδηγήσει μόνο σε μεγάλης κλίμακας αναζωπύρωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης