Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: ΜΜΕ ανακοίνωσαν τον θάνατο του Βασιλιά Καρόλου - Τι ανέφερε η βρετανική πρεσβεία της Ουκρανίας

Ρωσία: ΜΜΕ ανακοίνωσαν τον θάνατο του Βασιλιά Καρόλου - Τι ανέφερε η βρετανική πρεσβεία της Ουκρανίας
Ο λογαριασμός της βρετανικής πρεσβείας στο Telegram ανήρτησε δήλωση στα ρωσικά προκειμένου να διασφηνίσει ότι οι αναφορές ήταν ψεύτικες
Η βρετανική πρεσβεία της Ουκρανίας εξωθήθηκε στο να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' είναι ζωντανός, καθώς ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Βρετανός μονάρχης πέθανε.
Μια σειρά από ρωσικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και οι ομόλογοι λογαριασμοί τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν προηγουμένως δημοσιεύσει ότι ο Βασιλιάς πέθανε σε ηλικία 75 ετών ως αποτέλεσμα επιπλοκών από καρκίνο, «επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές μέσων ενημέρωσης».
Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτό συνέβη καθώς κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα μιας σαφώς ψεύτικης δήλωσης από τα «Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» που ανακοίνωνε τον «απροσδόκητο θάνατο» του Καρόλου.


Κατόπιν τούτου, ο λογαριασμός της βρετανικής πρεσβείας στο Telegram ανήρτησε δήλωση στα ρωσικά προκειμένου να διασφηνίσει ότι οι αναφορές ήταν ψεύτικες: «Οι αναφορές για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου Γ' της Μεγάλης Βρετανίας είναι ψεύτικες» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Ανάλογο μήνυμα εξέδωσε και η βρετανική πρεσβεία στην Ουκρανία.
Τα πρώτα πρακτορεία που δημοσίευσαν την ψεύτικη αναφορά ήταν το Sputnik, το Readkovka και το Mash εντούτοις λίγο αργότερα διόρθωσαν ή «κατέβασαν» τις σχετικές αναρτήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης