Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Ο Putin βαδίζει στην παράδοση του Stalin - 31 χρόνια στην εξουσία

tags :
FAZ: Ο Putin βαδίζει στην παράδοση του Stalin - 31 χρόνια στην εξουσία
Το στοιχείο που διακρίνει τον Putin από τον Stalin

«Ο Putin έχει καλές πιθανότητες να κυβερνήσει περισσότερο από τον Stalin», μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Στο τέλος της νέας εξαετούς θητείας του, την οποία εξασφάλισε στις τωρινές προσχηματικές εκλογές, ο Putin θα συμπληρώνει 31 χρόνια στην εξουσία».

Οι διαφορές

Βέβαια, αυτό που διακρίνει τον Putin από τον Stalin είναι η μαζική τρομοκρατία: «Ο Ρώσος πρόεδρος δεν φυλακίζει και σκοτώνει πολίτες αδιακρίτως, αλλά στρέφεται στοχευμένα εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και όσων θεωρεί "προδότες”. (…) Ενώ ο Στάλιν διεξήγαγε ανοιχτά πόλεμο ενάντια στον ίδιο του τον λαό, ο Putin επιτρέπει στην πλειοψηφία του πληθυσμού να διάγει μία αρκετά ήσυχη ζωή.
Ακόμη και τώρα: ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας μάλλον απουσιάζει από την καθημερινότητα όσων δεν εμπλέκονται άμεσα σε αυτόν».

Εσωτερική σύγκρουση

Ωστόσο, «η ιδεολογική και οικονομική κινητοποίησηγια έναν επικό πόλεμο της Ρωσίας απέναντι στη Δύση αντιτίθεται στη μέχρι τώρα προσπάθεια του Κρεμλίνου να κρατήσει την πολιτική μακριά από τη ζωή της παθητικής πλειοψηφίας στο όνομα της σταθερότητας.
Αυτή η εσωτερική σύγκρουση ήταν εμφανής και στην προεκλογική εκστρατεία (…) στόχος ήταν να μη θορυβηθούν οι Ρώσοι.
Εξάλλου από τις εκλογές αυτές δεν εξαρτάται ούτε η Ρωσία, ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη – ο νικητής ήταν ούτως ή άλλως γνωστός και το υποτιθέμενο αποτέλεσμα δεν παίζει κανέναν ρόλο», καταλήγει η FAZ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης