Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκλήσεων συνέχεια: H Κομισιόν εξετάζει υψηλότερους δασμούς στα γεωργικά προϊόντα από τη Ρωσία

Προκλήσεων συνέχεια: H Κομισιόν εξετάζει υψηλότερους δασμούς στα γεωργικά προϊόντα από τη Ρωσία
Μέχρι στιγμής, η Λετονία είναι το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ που έχει θεσπίσει περιορισμούς στις εισαγωγές ρωσικών γεωργικών προϊόντων σε εθνικό επίπεδο
Η Κομισιόν εξετάζει σοβαρά την επιβολή υψηλότερων εισαγωγικών δασμών για τα ρωσικά γεωργικά προϊόντα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας Michal Kolodziejczak σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF24.
«Τα ρωσικά τρόφιμα ενδέχεται να υπόκεινται στην εισαγωγή πολύ υψηλών δασμών, που [θα επιτρέψουν] να περιοριστεί αποτελεσματικά η εισαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο αξιωματούχος της Βαρσοβίας.
Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι οι Πολωνοί αγρότες που αντιτίθενται στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τη Ρωσία δεν αντιτίθενται στη συνέχιση των εισαγωγών λιπασμάτων λόγω του ότι είναι φθηνότερα για αυτούς, πρόσθεσε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην εισαγωγή γεωργικών προϊόντων από τη Ρωσία, επιβεβαίωσε και η υπηρεσία Τύπου της Επιτροπής στις 15 Μαρτίου μετά από συνομιλίες μεταξύ της προέδρου του οργάνου Ursula von der Leyen και του πρωθυπουργού της Πολωνίας Donald Tusk.
Μέχρι στιγμής, η Λετονία είναι το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ που έχει θεσπίσει περιορισμούς στις εισαγωγές ρωσικών γεωργικών προϊόντων σε εθνικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης