Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για όλα - Στη Ρουμανία κτίζει τη μεγαλύτερη βάση του στην Ευρώπη

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για όλα - Στη Ρουμανία κτίζει τη μεγαλύτερη βάση του στην Ευρώπη
Η βάση κατασκευάζεται σε υπάρχουσα αεροπορική βάση στην Κωστάντζα, θα μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 στρατιωτικούς
Παρά τις προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin ότι μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ θα σήμαινε ότι ο κόσμος θα βρισκόταν ένα βήμα πριν από τον Γ΄Παγκόσμιο πόλεμο - με πιθανότατη την χρήση και πυρηνικών όπλων -, σενάριο που όπως είπε, πιστεύει ότι κανείς δεν θέλει, το ΝΑΤΟ φαίνεται πως … προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Βάση για 10.000 στρατιωτικούς… με σχολεία, νοσοκομείο

Όπως μεταδίδουν ρουμανικά ΜΜΕ, η Ρουμανία έχει αρχίσει να κατασκευάζει τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η οποία θα μπορεί να στεγάσει, να φιλοξενήσει 10.000 στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους.
Η βάση κατασκευάζεται στην Κωστάντζα, στην ήδη υπάρχουσα 57η αεροπορική βάση της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας «Mihail Kogalniceanu», και το κόστος κατασκευής της υπολογίζεται στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στη βάση αναμένεται να δημιουργηθούν νέοι διάδρομοι προσγείωσης – απογείωσης, υπόστεγα αεροσκαφών, αλλά και σχολεία, καταστήματα και νοσοκομείο.
655_1.jpg
Το 2040

Σύμφωνα με τη ρουμανική τηλεόραση, η βάση εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη και πλήρως λειτουργική το 2040.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ήδη στον οικισμό Μihail Kogalniceanu έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την επέκταση του υπάρχοντος στρατιωτικού συγκροτήματος, το οποίο κατόπιν των εργασιών θα απλώνεται σε μια έκταση περίπου 7.000 στρεμμάτων.
Πέρα από τα υπάρχοντα κτήρια, θα δημιουργηθούν νέοι διάδρομοι για τα μαχητικά, θα κατασκευαστεί νέος πύργος ελέγχου, θα υπάρξει νέο σύστημα ραδιοπλοήγησης και ένας προσομοιωτής πτήσεων.
Επιπλέον, θα υπάρχουν διοικητικά και κοινωνικά κτίρια, όπως σχολεία και νηπιαγωγεία, καταστήματα, εστιατόρια, κινηματογράφος και νοσοκομείο.

Οι εργασίες

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο νότιο τμήμα του συγκροτήματος, όπου κατασκευάζονται δρόμοι πρόσβασης και ηλεκτρικό δίκτυο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκρότημα Kogalniceanu θα γίνει η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Η απόφαση για την επέκταση της 57ης Ρουμανικής Αεροπορικής Βάσης «Mihail Kogalniceanu» ελήφθη με φόντο τον πόλεμο που μαίνεται τα τελευταία δύο χρόνια στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα της Ρουμανίας.
Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί τη βάση Mihail Kogalniceanu από το 1999 και αυτή τη στιγμή στεγάζει στοιχεία της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ καθώς και συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη που βοηθούν τη Ρουμανική Πολεμική Αεροπορία σε αποστολές εναέριας αστυνόμευσης.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης