Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η Δύση πρέπει να αποτρέψει με οποιαδήποτε τρόπο την νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η Δύση πρέπει να αποτρέψει με οποιαδήποτε τρόπο την νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία
«Δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη εάν η Ουκρανία αναγκαστεί να συνθηκολογήσει» υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron υπογράμμισε την ανάγκη για τις ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν να υποστηρίζουν μια ουκρανική νίκη κατά της Ρωσίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ουκρανική και ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Ο Macron δήλωσε σε συνέντευξή του στα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια 1+1 και My-Ukraina ότι «δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη εάν η Ουκρανία αναγκαστεί να συνθηκολογήσει».
Ο Macron κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να επιταχύνουν τις παραδόσεις στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και δήλωσε ότι μια «διαρκής ειρήνη» θα αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας και θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας και ολόκληρης της Ευρώπης.
Ο Macron υπονόησε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις απαιτούν τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας την απροθυμία της Ρωσίας να συμμετάσχει σε νόμιμες και καλόπιστες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία ως ισότιμο μέρος.
Η έμφαση του Macron ότι μόνο η Ρωσία και η Ουκρανία μπορούν να συμμετάσχουν σε νόμιμες διαπραγματεύσεις αμφισβητεί άμεσα την συνεχιζόμενη ρωσική επιχείρηση πληροφόρησης με στόχο να χαρακτηρίσει τη Δύση ως το μόνο ουσιαστικό διαπραγματευτικό μέρος προκειμένου να πείσει τη Δύση να αποδεχθεί ότι η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη χώρα.
Ο Macron δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του στις 16 Μαρτίου στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien ότι «ίσως κάποια στιγμή» θα ήταν απαραίτητο για τα γαλλικά στρατεύματα να επιχειρήσουν στο έδαφος στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά ότι «δεν το θέλει».

Κατάπαυση πυρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Macron απάντησε σε μια ερώτηση στην οποία επιβεβαίωσε ότι θα ζητούσε από τη Ρωσία κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία κατά τους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αναφέροντας τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία.
O Macron δήλωσε ότι η Γαλλία θα διατηρήσει ένα μήνυμα ειρήνης σύμφωνα με το πνεύμα του Ολυμπιακού κινήματος, αλλά ότι ένα μήνυμα ειρήνης και ανεκτικότητας δεν αποκλείει την ανάγκη της Ουκρανίας να αποκαταστήσει πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης