Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Θα έχουν μεγάλες συνέπειες οι ΗΠΑ εάν αποτύχουν να βοηθήσουν την Ουκρανία

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Θα έχουν μεγάλες συνέπειες οι ΗΠΑ εάν αποτύχουν να βοηθήσουν την Ουκρανία
Οι Ουκρανοί ζητούν επειγόντως συστήματα αεράμυνας και πυροβολικού
Η αποτυχία των ΗΠΑ να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία θα υπονομεύσει την αμερικανική ηγεσία στον κόσμο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας τους, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba.
Τη δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken.
«Η αποτυχία να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία θα υπονομεύσει σοβαρά την ηγεσία των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», δήλωσε ο Kuleba.
Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Blinken, ο Kuleba τόνισε τη σημασία της συνεχούς υποστήριξης προς την Ουκρανία από τους δυτικούς συμμάχους, μεταξύ άλλων μέσω της προμήθειας συστημάτων αεράμυνας και πυρομαχικών.
Σημειώνεται ότι τα μέρη συζήτησαν επίσης περαιτέρω τρόπους έγκρισης ενός «κρίσιμα απαραίτητου πακέτου» υποστήριξης προς την Ουκρανία.
Πρόσφατα ο διευθυντής της CIA των ΗΠΑ δήλωσε ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από την Ουάσιγκτον, η Ουκρανία σε περίπου ένα χρόνο θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τους όρους της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, η έλλειψη υποστήριξης από τους συμμάχους θα οδηγήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεχή υποχώρηση και απώλεια ακόμη μεγαλύτερων εδαφών.
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της CIA πιστεύει ότι η νέα βοήθεια προς το Κίεβο, εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα δώσει στον ουκρανικό στρατό την ευκαιρία για μια νέα επίθεση και την έναρξη «διεισδυτικών χτυπημάτων στην Κριμαία».
Το Radio Sputnik έγραψε επίσης ότι ο απόστρατος στρατηγός της Bundeswehr Harald Kujat κάλεσε τη Δύση να «καταλάβει ξεκάθαρα» ότι κανένα «θαυματουργό όπλο» δεν θα βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να νικήσει τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης