Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία – Μολδαβία διαψεύδουν επίθεση με drone που προκάλεσε συναγερμό στην Υπερδνειστερία

Ουκρανία – Μολδαβία διαψεύδουν επίθεση με drone που προκάλεσε συναγερμό στην Υπερδνειστερία
Οι αρχές του Κισινάου, ευρισκόμενες σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, δεν επιβεβαιώνουν καμία επίθεση στην περιοχή της Υπερδνειστερίας
Σχετικά Άρθρα
Η Μολδαβία απέρριψε τους ισχυρισμούς των αυτονομιστικών αρχών για έκρηξη στην περιοχή της Υπερδνειστερίας που προκλήθηκε από drone προερχόμενο από την Ουκρανία και έκανε λόγο για «απόπειρα πρόκλησης φόβου και πανικού».
«Οι αρχές του Κισινάου, ευρισκόμενες σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, δεν επιβεβαιώνουν καμία επίθεση στην περιοχή της Υπερδνειστερίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της μολδαβικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά τους οι ουκρανικές αρχές χαρακτήρισαν ρωσική «προβοκάτσια» την επίθεση με εκρηκτικό drone με στόχο στρατιωτική βάση στην Υπερδνειστερία.
«Η Ρωσία προχώρησε σε προβοκάτσια στην Υπερδνειστερία με μία επίθεση με καμικάζι drone κατά στρατιωτικής μονάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που κατηγορεί την Μόσχα ότι επιδιώκει ανάφλεξη στην περιοχή.
Οι αρχές της της Υπερδνειστερίας ισχυρίσθηκαν νωρίτερα ότι εκρηκτικό drone έπληξε στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα Τιρασπόλ προκαλώντας πυρκαγιά και ότι προερχόταν από την περιοχή της Οδησσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης