Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (Πρώην CIA): O Putin αναζωογόνησε τη Ρωσία, έχει πάθος για την πατρίδα του

Ritter (Πρώην CIA): O Putin αναζωογόνησε τη Ρωσία, έχει πάθος για την πατρίδα του
Η διαδικασία αναζωογόνησης του ρωσικού έθνους ήταν ένα από τα βασικά επιτεύγματα του Putin, τονίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA 
Σχετικά Άρθρα
Ο Vladimir Putin άρχισε να αναδεικνύεται στην πολιτική σκηνή κατά τη διάρκεια των δυσκολιών της χώρας στη δεκαετία του 1990, όταν η ίδια η ύπαρξη του ρωσικού έθνους ήταν στον αέρα, είπε στο Sputnik ο Scott Ritter πρώην στέλεχος και αξιωματικός της CIA.
Σύμφωνα με τον Ritter, η διαδικασία αναζωογόνησης του ρωσικού έθνους ήταν ένα από τα βασικά επιτεύγματα του Putin.
Κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η διαδικασία «δεν συνέβη στο κενό» και ήταν «το προϊόν μιας αφοσιωμένης εργασίας ενός τέταρτου αιώνα εκ μέρους του Vladimir Putin για τη Ρωσία και τον ρωσικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ritter.

Πάθος για τη Ρωσία


Υπενθύμισε την ομιλία του Putin στο κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο όταν ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για «την περηφάνια που έχουν οι Ρώσοι στη χώρα τους, την περηφάνια που έχει που είναι Ρώσος ηγέτης, ότι η Ρωσία είναι ένας πολιτισμός που πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον υπόλοιπο κόσμο, ότι ένας κόσμος χωρίς τη Ρωσία είναι ένας κόσμος που δεν μπορεί να υπάρξει».
Φαίνεται, ωστόσο, οι άνθρωποι «δεν καταλαβαίνουν από πού προέρχεται αυτό», σύμφωνα με τον Ritter.
«Βλέπετε, η ρίζα όλου αυτού του πάθους για τη Ρωσία προέρχεται από τη δεκαετία του 1990, την εποχή που τέθηκε υπό αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξη του ρωσικού κράτους, του ρωσικού λαού, του ρωσικού έθνους. τον απόηχο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.
Γεννήθηκε από τους σκοτεινούς καιρούς της αποτυχίας της perestroika», που είδε το «αποτυχημένο παιχνίδι του πρώην σοβιετικού ηγέτη Mikhail Gorbachev να μεταβεί από μια κομμουνιστική κοινωνία σε μια κοινωνία όπου θα μπορούσε να επικρατήσει ο δυτικός καπιταλισμός της αγοράς». σημείωσε ο Αμερικανός ειδικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης