Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Ισραηλινή επίθεση στη Rafah θα δυσκολέψει την ειρηνευτική διαδικασία, πρέπει να αποτραπεί

Scholz: Ισραηλινή επίθεση στη Rafah θα δυσκολέψει την ειρηνευτική διαδικασία, πρέπει να αποτραπεί
Σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο, «είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, η οποία θα επιτρέψει την επίτευξη εκεχειρίας και την αποτροπή μιας χερσαίας επιχείρησης στη Rafah»
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε ότι αντιτίθεται σε μια πιθανή ισραηλινή επιχείρηση στην πόλη Rafah στη νότια Λωρίδα της Γάζας, καθώς, κατά τη γνώμη του, θα επιδεινώσει μόνο μια ήδη δύσκολη κατάσταση.
«Είναι σαφές ότι πρέπει τώρα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε την κατάσταση ακόμη χειρότερη από ό,τι είναι ήδη.
Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια στην επίθεση που πραγματοποίησε η Hamas , πραγματοποιώντας μια φρικτή επίθεση σε Ισραηλινούς πολίτες.
Ταυτόχρονα, πολλοί από εκείνους που κατέφυγαν στη Rafah στη Λωρίδα της Γάζας απειλούνται τώρα από στρατιωτικές ενέργειες και επιχειρήσεις.
Γι' αυτό και εγώ - όπως και ο Αμερικανός Πρόεδρος - έχω ξεκαθαρίσει ότι πιστεύουμε ότι όλα πρέπει τώρα να γίνουν πολύ προσεκτικά για να αποφευχθεί μεγάλος αριθμός απωλειών στο μέλλον.
Εξ ου και η ανησυχία μου για μια τέτοια επιχείρηση», είπε ο Scholz σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ιορδανία .
Σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, η οποία θα επιτρέψει την επίτευξη εκεχειρίας και την αποτροπή μιας χερσαίας επιχείρησης στη Rafah.
«Πιστεύω ότι ένας μεγάλος αριθμός απωλειών ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας επίθεσης θα έκανε πολύ δύσκολη οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή.
Πολλοί άνθρωποι στο Ισραήλ το γνωρίζουν επίσης.
Γι' αυτό για μένα αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της επιχειρηματολογίας», πρόσθεσε ο Scholz, ο οποίος θα μεταβεί από την Ιορδανία στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης