Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Η Ρωσία θα κερδίσει και το ΝΑΤΟ θα υποφέρει στην Ουκρανία – Χωρίς στρατηγική η ΕΕ

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Η Ρωσία θα κερδίσει και το ΝΑΤΟ θα υποφέρει στην Ουκρανία – Χωρίς στρατηγική η ΕΕ
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν» τονίζει ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο
«Γίνεται ξεκάθαρα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο ότι η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο», είπε ο John Mearsheimer, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στο κανάλι του YouTube Duran, αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Μπορούμε να μιλήσουμε ακριβώς για το τι σημαίνει γιατί αυτό είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν», ενώ η Ουκρανία «θα υποστεί μια ήττα και πράγματι το ΝΑΤΟ θα υποστεί μια ήττα επίσης», τόνισε ο Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον ειδικό, «δεν υπάρχει εύλογη στρατηγική» για το Κίεβο και τις Βρυξέλλες για να διορθώσουν την κατάσταση, κάτι που όπως είπε είναι «ένα τεράστιο πρόβλημα και μια καταστροφική ήττα για τη Δύση».
Επιπλέον, «δεν υπάρχουν τρομερές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη» που θα μπορούσαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία ή «ακόμα και να προσφέρουν μεγάλη αποτροπή» στο Κίεβο χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο καθηγητής.
Τα σχόλια του καθηγητή έρχονται αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι δεν αποκλείει ένα πιθανό σενάριο ο στρατός της χώρας του να διεξάγει επιχείρηση για να «αντιμετωπίσει τα ρωσικά στρατεύματα» στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης