Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Netanyahu να αρνείται εκλογές, γιατί θα οδηγήσουν το Ισραήλ να χάσει τον πόλεμο

Επιμένει ο Netanyahu να αρνείται εκλογές, γιατί θα οδηγήσουν το Ισραήλ να χάσει τον πόλεμο
Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι οι εκλογές κατά τη διάρκεια του πολέμου θα ήταν μια νίκη για τη Hamas, καθώς θα πάγωναν τον πόλεμο για έξι μήνες.
O Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αρνήθηκε επανειλημμένα να δεσμευτεί για εκλογές μετά τον πόλεμο κατά της Hamas, σε συνέντευξή του στο CNN, λέγοντας ότι «είναι γελοίο να μιλάμε γι’ αυτό» και τονίζοντας πως, «οι εκλογές θα οδηγήσουν το Ισραήλ να χάσει τον πόλεμο»
«Αυτό θα το αποφασίσει ο ισραηλινός λαός», υποστήριξε.
Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι οι εκλογές κατά τη διάρκεια του πολέμου θα ήταν μια νίκη για τη Hamas, καθώς θα πάγωναν τον πόλεμο για έξι μήνες.
Ο Netanyahu απάντησε επίσης στην έκκληση του γερουσιαστή Chuck Schumer για την αντικατάστασή του την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι ο Εβραίος πολιτικός «δεν αντιτίθεται σε μένα, αντιτίθεται στον λαό του Ισραήλ».

Για τον Netanyahu η ομιλία του Schumer «εντελώς ανάρμοστη».

«Δεν το κάνεις αυτό σε μια αδελφή δημοκρατία», είπε ο Netanyahu.
Ο Netanyahu επέμεινε ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να επιτρέψει την παροχή βοήθειας στη Γάζα, αλλά «το πρόβλημα είναι ότι μόλις φτάσουν τα φορτηγά, λεηλατούνται από τη Hamas και τις συμμορίες».
Εμφανιζόμενη στο CNN μετά τον Netanyahu, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών Nancy Pelozi είπε ότι η απάντηση του Netanyahu «αποδεικνύει την αναγκαιότητα» της ομιλίας του Schumer.
Η ίδια είπε ότι η ομιλία αυτή ήταν μια «πράξη θάρρους, μια πράξη αγάπης».
Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ έθεσε προθεσμία για την απάντηση της κυβέρνησης στις προσφυγές κατά των αποφάσεων για την επιστράτευση στον στρατό

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ παρέτεινε την προθεσμία της κυβέρνησης για την απάντησή της στις προσφυγές κατά των εξαιρέσεων που δόθηκαν σε υπερορθόδοξους Εβραίους σπουδαστές από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Το δικαστήριο όρισε τη νέα προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες πριν από την απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει τη στράτευση των φοιτητών.
Οι δικαστές ξεκαθάρισαν ότι θα καθυστερήσουν περαιτέρω την προθεσμία και ότι η απόφαση θα ληφθεί με βάση τις πληροφορίες που έχει σήμερα στη διάθεσή του το δικαστήριο, εάν η απάντηση της κυβέρνησης δεν υποβληθεί εντός της τρέχουσας προθεσμίας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση όρισε ημερομηνία μνήμης για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου

Η ισραηλινή Κνέσετ όρισε την 24η Τισρέι (σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο) ως εθνική ημέρα μνήμης για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου.
Δεδομένου ότι η 24η Τισρέι πέφτει Σάββατο το 2024, η φετινή ημέρα μνήμης ορίστηκε για τις 25 του μήνα. Επιπλέον, κατ’ εξαίρεση, ορίστηκε ημέρα μνήμης και για τις 7 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την ομόφωνα εγκριθείσα πρόταση, η επίσημη τελετή μνήμης θα χωριστεί σε δύο εκδηλώσεις: μία για τους πεσόντες στρατιώτες και μία για τους πεσόντες πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης