Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kτηνωδία Ισραήλ στη Γάζα: Αφάνισε ολόκληρες οικογένειες το τελευταίο 24ωρο - Ουρές παιδιών, ηλικωμένων για ένα πιάτο φαΐ στη Rafah

Kτηνωδία Ισραήλ στη Γάζα: Αφάνισε ολόκληρες οικογένειες το τελευταίο 24ωρο - Ουρές παιδιών, ηλικωμένων για ένα πιάτο φαΐ στη Rafah
Τις τελευταίες 24 ώρες, 92 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.
(upd)Πάνω από 60 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τη Hamas, μερικές ώρες πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του Benjamin Netanyahu που θα επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις με στόχο μια πιθανή εκεχειρία.
Ύστερα από πέντε και πλέον μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas που πυροδοτήθηκε από αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές δεν παύει να αυξάνεται στη Γάζα, με 31.645 νεκρούς από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Hamas, την ώρα που απειλείται γενικευμένος λιμός, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Τουλάχιστον 31.645 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 73.676 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.
Οι τραυματίες στη Γάζα ανέρχονται σε τουλάχιστον 73.676, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.
Τις τελευταίες 24 ώρες, 92 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.
Και, παρά τις διεθνείς πιέσεις για κατάπαυση πυρός, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, που έχει ορκιστεί να αφανίσει τη Hamas, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο και ο στρατός του δεν σταματά να βομβαρδίζει το παλαιστινιακό έδαφος το οποίο πολιορκεί.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Hamas έκανε λόγο για τουλάχιστον 61 νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στα δεκάδες νυχτερινά πλήγματα του ισραηλινού στρατού κατά της Λωρίδας της Γάζας.
Οι επιδρομές εντάθηκαν στο Ντεΐρ αλ-Μπαλάχ, στην Πόλη της Γάζας στον βορρά και στις πόλεις Khan Yunis και Rafah στον νότο, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Απέναντι στον καταστροφικό πόλεμο, οι διεθνείς μεσολαβητές –ΗΠΑ, Κατάρ, Αίγυπτος– προσπαθούν να επιτύχουν μια νέα συμφωνία για ανθρωπιστική εκεχειρία, ύστερα από αυτή στα τέλη Νοεμβρίου.
Χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα.
Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει στον τέλος της ημέρας για να καθορίσει την «εντολή» προς την αποστολή που θα μεταβεί στη Ντόχα για τις νέες συνομιλίες.
Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Bezazel Smoritz, βαρόνος της άκρας δεξιάς, αντιτίθεται στην αποστολή αυτή.
«Ο Netanyahu πρέπει να δώσει εντολή... ο στρατός να εισέλθει άμεσα στη Rafah και να ενταθεί η στρατιωτική πίεση μέχρι να καταστραφεί η Hamas».

Ουρές για ένα πιάτο φαγητό
03.jpeg
Από τις ισραηλινές επιθέσεις στην Deir el-Balah στην κεντρική Γάζα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σύμφωνα με βίντεο και μάρτυρες.
Δεκατρία φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν με ασφάλεια στην Jabalia και την πόλη της Γάζας, σηματοδοτώντας τις πρώτες αυτοκινητοπομπές που ταξίδεψαν από τον νότο στον βορρά της Λωρίδας της Γάζας χωρίς επεισόδια εδώ και τέσσερις μήνες.
04.jpeg
Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός θα μπορούσαν να επαναληφθούν στο Κατάρ ήδη από την Κυριακή, με μια ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον επικεφαλής της Μοσάντ να αναμένεται να βρεθεί στη Ντόχα για να συζητήσει την πρόταση της Hamas για ένα σχέδιο τριών σταδίων για τον τερματισμό του πολέμου.
01_2.jpeg
Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ισραήλ ζητώντας συμφωνία για τους ομήρους

Συγγενείς ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας για 163η ημέρα απαίτησαν να συναφθεί συμφωνία για να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατόν.
Χιλιάδες διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Τελ Αβίβ και άλλες ισραηλινές πόλεις, για να απαιτήσουν να επιστρέψουν οι όμηροι του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Hamas, ή εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
Συγγενείς ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας για 163η ημέρα απαίτησαν να συναφθεί συμφωνία για να αφεθούν ελεύθεροι το συντομότερο δυνατόν. Διάφορες συγκεντρώσεις σε τομείς του Τελ Αβίβ απέκλεισαν οδικές αρτηρίες της παραθαλάσσιας μητρόπολης.

Σε κάποιες από τις συγκεντρώσεις ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία

Συγγενείς ομήρων που απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και την κυβέρνησή του πως δεν κάνουν αρκετά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.
«Ο πρωθυπουργός μας έχει ξεχάσει πως είναι επίσης πρωθυπουργός των 134 ομήρων», είπε συγγενής σε συγκέντρωση.
«Δεν έχουν άλλο χρόνο, ούτε εμείς.
Κάντε κάτι τώρα!».
Κατά ισραηλινές πηγές, πάνω από 130 όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας —εκ των οποίων όμως τουλάχιστον 32 πιστεύεται πως είναι νεκροί—, από τους 250 και πλέον που απήχθησαν όταν ο στρατιωτικός βραχίονας της Hamas εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου έφοδο σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας τον Οκτώβριο.
Σε άλλες ισραηλινές πόλεις, διαδηλωτές απαίτησαν να διεξαχθούν εκλογές άμεσα.
Σε γιγαντοοθόνη, αναπαραγόταν απόσπασμα ομιλίας του αμερικανού γερουσιαστή Chuck Shummer, στο οποίο σημείωσε πως η διοργάνωση πρόωρων εκλογών θα ήταν προς το συμφέρον του Ισραήλ — θέση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την κατοικία του προέδρου Ισαάκ Χέρτσογκ στην Ιερουσαλήμ.
Η αστυνομία επενέβη και απομάκρυνε διά της βίας διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει δρόμους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης