Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία βελτιώνει τις θέσεις της σε όλο το μέτωπο – Οδυνηρές απώλειες για Ουκρανία στο Donetsk

Η Ρωσία βελτιώνει τις θέσεις της  σε όλο το μέτωπο – Οδυνηρές απώλειες για Ουκρανία στο Donetsk
Δεν ανακόπτεται η ρωσική προέλαση στο θέατρο των επιχειρήσεων
Σημαντική ήταν η επιτυχία της ρωσικής ομάδας μάχης Ανατολής με την κατάληψη του οικισμού Mirnoye στη Zaporizhia.
Οι μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης Νότος βελτίωσαν τις θέσεις τους στην κατεύθυνση του Donetsk, όπου οι Ουκρανοί υπέστησαν περίπου 200 απώλειες.
Έχασαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε αυτοκίνητα,

Κατάσταση έξω από το Belgorod

Όλες οι ουκρανικές επιθέσεις και οι προσπάθειες διείσδυσης στο ρωσικό έδαφος κοντά στο Belgorod έχουν αποτραπεί, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με αυτό, περίπου 65 Ουκρανοί μαχητές, ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών Vampire που προμήθευσε η Τσεχία και ένας οβιδοβόλο D-20 αφανίστηκαν από τις επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας , μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυροβολικού.

Kherson

Η ομάδα μάχης Dnepr της Ρωσίας έπληξε συγκεντρώσεις ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού καθώς και εξοπλισμό τεσσάρων εχθρικών ταξιαρχιών στην κατεύθυνση της Kherson τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι απώλειες της Ουκρανίας στις περιοχές Zaporizhia και Kherson ξεπέρασαν τους 40 στρατιώτες καθώς ο εχθρός έχασε επίσης δύο αυτοκίνητα.

Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν εννέα επιθέσεις από ουκρανικές ομάδες επίθεσης στην κατεύθυνση Avdiivka την περασμένη ημέρα, με τον εχθρό να χάνει περίπου 380 στρατιώτες.
Σύμφωνα με το Tass οι απώλειες της Ουκρανίας περιελάμβαναν επίσης δύο τεθωρακισμένα οχήματα και 10 αυτοκίνητα.
Επίσης, ένα σύστημα πυροβολικού M777 που προμήθευσαν οι ΗΠΑ, δύο οβιδοβόλα D-20, ένα Msta-B και δύο βάσεις πυροβολικού D-30 χτυπήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Η ρωσική επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, μονάδες πυροβολικού και πυραυλικά στρατεύματα έπληξαν την περασμένη ημέρα ουκρανικές θέσεις για τη συναρμολόγηση και δοκιμή μη επανδρωμένων μηχανοκίνητων σκαφών και μια προσωρινή τοποθεσία ανάπτυξης του πυραυλικού συστήματος IRIS-T έξω από την Οδησσό, καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής drone στην περιοχή Chernigov. είπε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός χτυπήθηκαν σε 127 περιοχές, διευκρίνισε το υπουργείο.

Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν εχθρικές αντεπιθέσεις κοντά στη Sinkovka κοντά στον τομέα Kupyansk της γραμμής εμπλοκής την περασμένη ημέρα, με τους Ουκρανούς να έχασαν περίπου 90 στρατιώτες και έξι μονάδες εξοπλισμού, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Μεταξύ άλλων ουκρανικών όπλων, ένα σύστημα πυροβολικού M777 που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ και ένα βρετανικής κατασκευής οβιδοβόλο FH70 χτυπήθηκαν από ρωσικά πυρά.
Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 577 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 269 ελικόπτερα, 15.849 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 486 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 15.509 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης