Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προεδρικές εκλογές Ρωσία 3η μέρα: Αποκρούστηκαν 280.000 κυβερνοεπιθέσεις από ΗΠΑ, Βρετανία, σε δύο μέρες

Προεδρικές εκλογές Ρωσία 3η μέρα: Αποκρούστηκαν 280.000 κυβερνοεπιθέσεις από ΗΠΑ, Βρετανία, σε δύο μέρες
Ο επικεφαλής του Δημόσιου Αρχηγείου για την Παρακολούθηση των Εκλογών στη Μόσχα, ο Vadim Kovalev είπε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων στο σύστημα διαδικτυακής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Μόσχας (DEG) στον κυβερνοχώρο προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Από την έναρξη της ψηφοφορίας στις 15 Μαρτίου και ως το μεσημέρι της 3ης ημέρας των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, 17 Μαρτίου, έχουν αποκλειστεί 280.000 DDOS-επιθέσεις στο σύστημα διαδικτυακής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Μόσχας, DEG, όπως ανέφερε στις 17 Μαρτίου η επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (CEC) της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ella Pamfilova.
Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 12,6 χιλιάδες επικίνδυνες επιπτώσεις στον ιστότοπο της CEC.
Ο επικεφαλής του Δημόσιου Αρχηγείου για την Παρακολούθηση των Εκλογών στη Μόσχα, ο Vadim Kovalev είπε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων στο σύστημα διαδικτυακής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Μόσχας (DEG) στον κυβερνοχώρο προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Με τη σειρά της, η Πρόεδρος του Mosgorizbirkom Olga Kirillova σημείωσε ότι η δεύτερη ημέρα της ψηφοφορίας στην πρωτεύουσα ήταν τακτική.
Την πρώτη ημέρα της ψηφοφορίας, στις 15 Μαρτίου, ο Alexander Asharov, αντιπρόεδρος της δημόσιας έδρας παρακολούθησης εκλογών στη Μόσχα, είπε ότι όλες οι επιθέσεις DDoS που διαπράχθηκαν στο σύστημα DEG της πρωτεύουσας αποκαλύφθηκαν και αποκρούστηκαν άμεσα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα ήταν έτοιμο για επιθέσεις.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης