Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαταγή Shoigu: Πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος στα ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για τα εχθρικά drones

Διαταγή Shoigu: Πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος στα ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για τα εχθρικά drones
Ο Shoigu ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία των πλοίων της Μαύρης Θάλασσας
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu διέταξε την εγκατάσταση πρόσθετης δύναμης πυρός στα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να χτυπήσουν τα εχθρικά drones.
«Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας διέταξε την τοποθέτηση πρόσθετη δύναμη πυρός, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων μεγάλου διαμετρήματος, για να χτυπήσουν εχθρικά drones», αναφέρει το Tass.
Επίσης, ο Ρώσος υπουργός άμυνας έδωσε εντολή να διεξάγεται εκπαίδευση, μέρα και νύχτα, στο προσωπικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας για την απόκρουση αεροπορικών επιδρομών και επιθέσεων με μη επανδρωμένα μηχανοκίνητα σκάφη.
Ο Shoigu ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία των πλοίων της Μαύρης Θάλασσας.

Επίσκεψη στο Κέντρο Διοίκησης του Στόλου

Ο Shoigu επισκέφθηκε τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια και το κέντρο διοίκησης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς και το επιτελείο του Στόλου για την τρέχουσα κατάσταση και τις ουκρανικές επιθέσεις με drones.
Τον Shoigu συνόδευε ο ναύαρχος Alexander Moiseyev.

Η τελευταία σημαντική επίθεση των Ουκρανών

Η Ρωσία λαμβάνει έκτακτα μέτρα στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να αποτρέψει κάθε νέα ουκρανική (με δυτική συνδρομή) επίθεση στα πλοία της.
Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο 2024 ουκρανικά θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν ζημιά σε σκάφος περιπολίας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανοιχτά της Κριμαίας.
Η μονάδα των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας «Ομάδα 13» επιτέθηκε στο πλοίο περιπολίας Sergey Kotov του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κοντά στον Πορθμό του Κερτς.
«Ως αποτέλεσμα πλήγματος από θαλάσσια drones Magura V5, το ρωσικό πλοίο Project 22160 Sergey Kotov υπέστη ζημιά στην πρύμνη, στη δεξιά πλευρά και στην αριστερή πλευρά του», διευκρίνισαν, προσθέτοντας ότι η αξία του πλοίου αυτού ανέρχεται σε περίπου 65 εκατ. δολάρια.
Το ουκρανικό καθεστώς ισχυρίζεται ότι «ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί σύμβολο κατοχής. Δεν μπορεί να είναι στην Ουκρανική Κριμαία».
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο ότι κατέστρεψαν ρωσικό αποβατικό πολεμικό πλοίο κοντά στην Κριμαία σε επιχείρηση με ναυτικά drone τα οποία προκάλεσαν ρήγμα στην μία πλευρά του κύτους του με αποτέλεσμα τη βύθισή του.
Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, η ρωσική επικράτεια αποτελεί συχνά στόχο πληγμάτων και επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης