Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή αλήθεια από το National Interest: Η Ουκρανία έχει γίνει «χωματερή» για τα άχρηστα όπλα της Δύσης

Ωμή αλήθεια από το National Interest: Η Ουκρανία έχει γίνει «χωματερή» για τα άχρηστα όπλα της Δύσης
Ένας πόλεμος... business as usual για τους Δυτικούς
Τα όπλα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία «είναι κάτι παραπάνω από σκουπίδια», αναφέρει το National Interest, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προμήθευσαν το Κίεβο με ξεπερασμένα όπλα που πρόκειται να αποσυρθούν, ενώ διαφημίζουν τη δέσμευσή τους στον σκοπό της χώρας που είναι η νίκη επί της Ρωσίας.
Το δημοσίευμα πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση περιβάλλεται από έναν «κυκεώνα ψεμάτων» και ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει έναν «διαρκή μύθο» σχετικά με την αποτελεσματικότητα των όπλων που στάλθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου.

Τα... άχρηστα

Η Γαλλία προμήθευσε την Ουκρανία με θωρακισμένα οχήματα AMX-10RC, που συχνά ονομάζονται ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα μάχης.
Ωστόσο, η προέλευση αυτού του τανκ ανάγεται στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και η τελευταία αναβάθμισή τους ήταν το 2000.
Ο γαλλικός στρατός άρχισε να παροπλίζει αυτά τα άρματα μάχης το 2021 αφού κρίθηκε ότι δεν ήταν βιώσιμα για σύγχρονο πόλεμο.
Όταν αυτά τα τανκς αναπτύχθηκαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν τη Γαλλία να ολοκληρώσει τη διαδικασία παροπλισμού.
Τα άρματα μάχης Challenger-2 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία ήταν επίσης στο τέλος του κύκλου υπηρεσίας τους και είχαν μηδενική επίδραση στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με την έκθεση. 
Το National Interest πρόσθεσε ότι η υπόσχεση των ΗΠΑ να προμηθεύσει πάνω από 30 άρματα μάχης M1 Abrams προκάλεσε ευφορία στο Κίεβο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε την παρατήρηση ότι η αναβαθμισμένη σύγχρονη έκδοση των αρμάτων μάχης Abrams δεν ήταν διαθέσιμη.
Ομοίως, τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που υποσχέθηκαν στο Κίεβο, δεν θα αλλάξουν το παιχνίδι, καθώς βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους, ενώ η Ρωσία διαθέτει τζετ πέμπτης γενιάς που μπορεί να κάνουν σύντομη δουλειά με τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ένας πόλεμος... business as usual για τους Δυτικούς

Η κατάσταση κάνει τους αρθρογράφους να αναρωτιούνται εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι απλώς business as usual για τις δυτικές κυβερνήσεις, ενώ οι ζωές των Ουκρανών απλά δεν... μετρούν.
«Κυνικά μιλώντας θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι αυτό ήταν σκόπιμο, μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για την απαλλαγή των δυτικών οπλοστασίων και πλατφορμών όπλων που θεωρούνταν ξεπερασμένα για να αναγκάσουν αυτές τις κυβερνήσεις να αγοράσουν πιο ακριβά, σύγχρονα συστήματα από τους αμυντικούς εργολάβους της Δύσης», αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου.
Ωστόσο, ακόμη και τα κορυφαία δυτικά όπλα είναι απίθανο να ανατρέψουν το ρεύμα στη σύγκρουση, καθώς ο ουκρανικός στρατός δεν είναι εκπαιδευμένος να τα χρησιμοποιεί σωστά, ενώ ακόμη κι αν οι ΗΠΑ «μπορούσαν να δώσουν στην Ουκρανία τα καλύτερα τανκς στον κόσμο, θα τα έχαναν επειδή δεν ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά».
Από την αρχή των εχθροπραξιών, Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τη Δύση να μην στείλει στρατιωτικά εφόδια στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι μόνο τροφοδοτούν και παρατείνουν τη σύγκρουση, ενώ δεν μπορούν να επηρεάσουν την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης