Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova σε Macron: Μην στέλνετε όπλα στην Ουκρανία και μην χρηματοδοτείτε τους τρομοκράτες

Zakharova σε Macron: Μην στέλνετε όπλα στην Ουκρανία και μην χρηματοδοτείτε τους τρομοκράτες
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρότεινε στον Γάλλο πρόεδρο να παρουσιάσει μία πρόταση ειρήνης για τη Μέση Ανατολή
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και να προτείνει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Σχολιάζοντας την τελευταία πρωτοβουλία του Γάλλου ηγέτη που είπε ότι θα ζητούσε από τη Ρωσία να τηρήσει μια εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε: «Κάνω μια πρόταση ως απάντηση στον Macron: σταματήστε να προμηθεύεστε όπλα που χρησιμοποιούνται για να σκοτωθούν άμαχοι και επίσης σταματήστε να χρηματοδοτείτε την τρομοκρατία».
«Προτείνω επίσης στον Macron να παρουσιάσει μια παρόμοια πρόταση στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Πολλά εξαρτώνται πιθανώς από το τι λέει η Γαλλία εκεί», υποστήριξε η Zakharova.
Νωρίτερα, ο Macron είπε σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια ενός ουκρανικού τηλεμαραθώνιου ότι η Γαλλία θα ζητήσει από τη Ρωσία να τηρήσει κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πιθανή συμμετοχή Ρώσων αθλητών ως ουδέτερων, είπε ότι, ως χώρα υποδοχής, η Γαλλία στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης καθώς ακολουθεί τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης