Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολετήρας η Ρωσία σαρώνει την Ουκρανία – Ασταμάτητη προέλαση, έπεσε το Mirnoye – Σκόνη εργοστάσιο με Leopard, σοκ για ΝΑΤΟ

Ολετήρας η Ρωσία σαρώνει την Ουκρανία – Ασταμάτητη προέλαση, έπεσε το Mirnoye –  Σκόνη εργοστάσιο με Leopard, σοκ για ΝΑΤΟ
Ασταμάτητη η ρωσική προέλαση στο μέτωπο των επιχειρήσεων - Οι Ρώσοι  βομβάρδισαν εργοστάσιο επισκευής δυτικών αρμάτων μάχης - Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron - Τελευταία προειδοποίηση από Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
(upd 24) Ασταμάτητη είναι η ρωσική προέλαση ενώ το ουκρανικό καθεστώς βρίσκεται στα σχοινιά, καθώς σε λίγες μέρες δεν θα έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί στις ρωσικές επιδρομές.
Εξαντλούνται τα πυρομαχικά και στα τέλη Μαρτίου δεν θα διαθέτει ούτε πυραύλους για την αεράμυνά της,
όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.    
Την ίδια στο πεδίο των επιχειρήσεων ο ρωσικός στρατός κατήγαγε μία σημαντική επιτυχία.
Μετά την εδραίωση στο Rabotino κατέλαβε και τον σημαντικό οικισμό Mirnoye στην κατεύθυνση Zaporizhia.
Οι Ρώσοι βομβάρδισαν με σφοδρότητα το Nikolaeyv όπου κατέστρεψαν εργοστάσιο επισκευής δυτικών αρμάτων μάχης συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών Leopard.
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν έμπιστο συνεργάτη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Berdyansk αλλά απέτυχαν. 
Την τελευταία αυστηρή προειδοποίηση στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron απηύθυνε, ζητώντας του να σταματήσει άμεσα να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία.
Και όλα αυτά εν μέσω εκλογικού θριάμβου του Vladimir Putin με 87%.

Ασταμάτητη προέλαση στη Zaporizhia - Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Mirnoye

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το χωριό Mirnoye στην περιοχή Zaporizhia, ανακοίνωσε επίσημα η Μόσχα.
«Στην κατεύθυνση του Yuzhnodonetsk, μονάδες της ομάδας μάχης Vostok, ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών ενεργειών, κατέλαβε το χωριό Mirnoye, στην περιοχή Zaporizhia», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι Ρώσοι απέκρουσαν επίσης μια αντεπίθεση από την ομάδα εφόδου της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανών στην περιοχή του χωριού Vodyanoye στο Donetsk.
Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 120 στρατιώτες και τρία οχήματα.
Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται χρονικά μετά την εδραίωση του ρωσικού στρατού στο Rabotino, το νότιο τμήμα του οποίου ελέγχεται πλήρως από τη Μόσχα.
Η προηγούμενη προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση είχε χαρακτηριστεί ως το κύριο επίτευγμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης των Ουκρανών το 2023.

Ουκρανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν έμπιστο συνεργάτη του Putin στο Berdyansk

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας έμπιστου συνεργάτη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην πόλη Berdyansk στη Zaporizhia.
«Στο Berdyansk αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας του έμπιστου συνεργάτη του Ρώσου προέδρου.
Ουκρανοί τρομοκράτες ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα.
Τα εγκληματικά τους σχέδια ματαιώθηκαν από τις ενέργειες των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών», είπε ο Vladimir Rogov επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» στη Zaporizhia.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αναζητούνται όλοι όσοι εμπλέκονται στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι Ρώσοι χτύπησαν εργοστάσιο επισκευής των γερμανικών τανκς Leopard στο Nikolayev

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Nikolayev έπληξαν, μεταξύ άλλων στόχων, ένα εργοστάσιο τανκς όπου επισκευαζόταν ξένος στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard-2, είπε στο Sputnik πηγή με γνώση του θέματος.
Στα πλάνα, μια μεγάλη στήλη καπνού φαίνεται να υψώνεται πάνω από την πόλη μετά το χτύπημα.
plana_2.JPG

Στις 17 Μαρτίου 2024, έγινε μια σειρά από χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Nikolayev.
Ένα από τα χτυπήματα έπληξε το εργοστάσιο αρμάτων μάχης Nikolayev, όπου επισκευάζεται στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων δυτικών μοντέλων.
Μόλις πρόσφατα, εισήχθησαν για επισκευή Leopard-2 και βρετανικά άρματα μάχης Challenger.
Σύμφωνα με την πηγή, από το φθινόπωρο του 2023, το εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στην ουκρανική στρατιωτική-βιομηχανική εταιρεία «Ukroboronprom», λειτουργεί σε τρεις βάρδιες.
Βάσει της ίδιας πηγής, το εργοστάσιο αρμάτων μάχης στο Nikolayev δεν είναι το μόνο στην πόλη που ασχολείται με την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού, αλλά είναι το πιο προετοιμασμένο και με τους πιο καταρτισμένους ειδικούς.
Η πηγή ανέφερε ότι μετά το πλήγμα, περίπου τρία τετράγωνα αποκλείστηκαν και περισσότερα από 12 ασθενοφόρα εντοπίστηκαν κοντά στο εργοστάσιο.

Τελευταία προειδοποίηση Ρωσίας σε Macron για τα όπλα στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και να προτείνει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Σχολιάζοντας την τελευταία πρωτοβουλία του Γάλλου ηγέτη που είπε ότι θα ζητούσε από τη Ρωσία να τηρήσει μια εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε: «Κάνω μια πρόταση ως απάντηση στον Macron: σταματήστε να προμηθεύεστε όπλα που χρησιμοποιούνται για να σκοτωθούν άμαχοι και επίσης σταματήστε να χρηματοδοτείτε την τρομοκρατία».
«Προτείνω επίσης στον Macron να παρουσιάσει μια παρόμοια πρόταση στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Πολλά εξαρτώνται πιθανώς από το τι λέει η Γαλλία εκεί», υποστήριξε η Zakharova.
Νωρίτερα, ο Macron είπε σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια ενός ουκρανικού τηλεμαραθώνιου ότι η Γαλλία θα ζητήσει από τη Ρωσία να τηρήσει κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πιθανή συμμετοχή Ρώσων αθλητών ως ουδέτερων, είπε ότι, ως χώρα υποδοχής, η Γαλλία στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης καθώς ακολουθεί τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

100 Γάλλοι στρατιώτες νεκροί και δεν είναι οι μόνοι δυτικοί

Από το κοινωνικό δίκτυο «Χ» έγινε γνωστή η είδηση για τους 100 Γάλλους, αλλά και τα ονόματα Γερμανών και Αμερικανών που έπεσαν από το ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «στην περιοχή των συνόρων Ρουμανίας-Ουκρανίας, παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα της αεροπορίας του ΝΑΤΟ.
Προφανώς αυτό οφείλεται στην εκκένωση όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές επιθέσεις στη νότια Ουκρανία».
Σκοτώθηκαν 100 Γάλλοι, και περισσότεροι από 550 άνθρωποι από τις ταξιαρχίες «Lyut» και «Tsunami» του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.
Οι WELDERS συγκεκριμενοποίησαν τα δεδομένα μας για τους στρατηγούς:
A.Gostishchev, πρώην αναπληρωτής της κύριας διεύθυνσης της Εθνικής Αστυνομίας, διοικητής του τάγματος Tsunami, S. Tetyukhin, πρώην αντιδήμαρχος, D. Abramenko, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης του Εθνικού Αστυνομία, Επικεφαλής του Τμήματος Προληπτικών Δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια της Οδησσού – ως αποτέλεσμα του χτυπήματος στο εργοτάξιο του προσωπικού της ταξιαρχίας “LYUT” στην περιοχή της Daca.

Πληροφορίες από την ίδια πηγή στο «Χ» δίνουν ονόματα και για στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους από Γερμανία και ΗΠΑ στο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό. Le Parisien: Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron

Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron επαναλαμβάνοντας, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου στην εφημερίδα Le Parisien, ότι επιχειρήσεις επί του πεδίου από τους Δυτικούς στο έδαφος της Ουκρανίας θα είναι ίσως απαραίτητες «σε κάποια δεδομένη στιγμή», υπογραμμίζοντας πως «χρέος μας είναι να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια» και εκθειάζοντας το πυρηνικό οπλοστάσιο που διαθέτει η χώρα του αλλά και το μεγαλύτερο... ΑΕΠ της Γαλλίας από την Ρωσία.
«Ισως, σε κάποια δεδομένη στιγμή -δεν το εύχομαι, δεν θα αναλάμβανα την πρωτοβουλία- θα χρειαστεί να διεξαχθούν επιχειρήσεις επί του πεδίου, όποιες και αν είναι αυτές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις», δηλώνει στην συνέντευξη που δόθηκε την Παρασκευή κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Γερμανίας Olaf Scholz και της Πολωνίας Donald Tusk.

«Η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε», τονίζει.

Σύμφωνα με τον Macron, «πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και όχι μικρές, υποστηρίζουν την πορεία της Γαλλίας».
«Είμαστε έτοιμοι και οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για οποιοδήποτε σενάριο.
Θα ήταν λάθος να μην το κάνουμε.
Είμαι βέβαιος ότι, σε οποιοδήποτε σενάριο, οποιοσδήποτε θα αναλάβει την ευθύνη, ακολουθώντας το μοντέλο της επιλογής του», είπε ο Macron.
Στις 26 Μαρτίου, ο Macron είπε ότι εκπρόσωποι περίπου 20 δυτικών κρατών θα συζητήσουν περαιτέρω βοήθεια για το Κίεβο σε μια συνάντηση στο Παρίσι, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης και την επιλογή αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συναίνεση για αυτό το θέμα, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορούσε να αποκλειστεί στο μέλλον.
Αργότερα, ο Macron πρόσθεσε ότι «το να μην αποκλείεις κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνεις».

Στην συνέντευξή του ο Γάλλος πρόεδρος αρνείται κάθε διαφωνία εντός του γαλλογερμανικού άξονα για το θέμα.

«Θέλησα να έρθω άμεσα στην Γερμανία για να μην υπάρξει συζήτηση για την ύπαρξη στρατηγικών διαφωνιών: δεν υπάρχουν», εξηγεί.
Υπενθυμίζεται πως η επίσκεψη Macron στην Γερμανία έγινε προκειμένου να αμβλύνει την ισχυρή γαλλογερμανική ένταση μετά τις δηλώσεις του ηγέτη της Γαλλίας πως «δεν αποκλείει «την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων προς την Ουκρανία», ιδέα που είχαν αρνηθεί οι περισσότεροι σύμμαχοί της, στο ΝΑΤΟ.
Ο Scholz είχε απορρίψει πολύ πιο έντονα κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Στις συζητήσεις μάλιστα ο Macron είχε μιλήσει με σκληρότητα, προς τους συμμάχους του στην Πράγα, καλώντας τους «να μην είμαστε δειλοί», χωρίς να αναφέρεται σε κάποιον ονομαστικά, αλλά έμμεσα όλοι αντιλήφθηκαν σε ποιον απευθυνόταν...
Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αυτό έγινε αντιληπτό ως σεισμός στα θεμέλια της γαλλογερμανικής «μηχανής», σημάδι πιθανής διχόνοιας στους κόλπους της Ένωσης που μόνο τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin θα μπορούσε να ικανοποιεί, σύμφωνα με σχολιαστές.
Έτσι ο πρόεδρος Macron, διευκρίνησε πως, «δεν υπήρξε ποτέ διαφωνία ανάμεσα στον καγκελάριο και σε μένα.

Υπάρχει ευρεία συμφωνία απόψεων για τους στόχους και την κατάσταση.

Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ο τρόπος ερμηνείας τους», υποστηρίζει αναφερόμενος στις «στρατηγικές κουλτούρες» των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι παρά τις διαφορετικές στρατηγικές κουλτούρες «η ενότητα μας κάνει πιο δυνατούς από ποτέ».
«Η Γερμανία έχει μία στρατηγική κουλτούρα συγκατάβασης, σύνεσης, μη επέμβασης και τηρεί αποστάσεις από τα πυρηνικά.
Ενα μοντέλο πολύ διαφορετικό από της Γαλλίας, που διαθέτει πυρηνικά όπλα και έχει διατηρήσει και ενισχύσει έναν επαγγελματικό στρατό», λέει.
«Η Γερμανία δαπανά περισσότερο από την Γαλλία, διαθέτει μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο, είναι τυχερή.
Η Γαλλία μπορεί να κάνει πράγματα που η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει», λέει.
«Δεν πρέπει να αφεθούμε στον εκφοβισμό, δεν έχουμε απέναντί μας μία μεγάλη δύναμη.
Η Ρωσία είναι μία μεσαία δύναμη που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά το ΑΕΠ της είναι πολύ κατώτερο του ΑΕΠ των Ευρωπαίων, κατώτερο της Γερμανίας και της Γαλλίας» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Η Ρωσία θα κερδίσει και το ΝΑΤΟ θα υποφέρει στην Ουκρανία – Χωρίς στρατηγική η ΕΕ

«Γίνεται ξεκάθαρα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο ότι η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο», είπε ο John Mearsheimer, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στο κανάλι του YouTube Duran, αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Μπορούμε να μιλήσουμε ακριβώς για το τι σημαίνει γιατί αυτό είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν», ενώ η Ουκρανία «θα υποστεί μια ήττα και πράγματι το ΝΑΤΟ θα υποστεί μια ήττα επίσης», τόνισε ο Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον ειδικό, «δεν υπάρχει εύλογη στρατηγική» για το Κίεβο και τις Βρυξέλλες για να διορθώσουν την κατάσταση, κάτι που όπως είπε είναι «ένα τεράστιο πρόβλημα και μια καταστροφική ήττα για τη Δύση».
Επιπλέον, «δεν υπάρχουν τρομερές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη» που θα μπορούσαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία ή «ακόμα και να προσφέρουν μεγάλη αποτροπή» στο Κίεβο χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο καθηγητής.

Διαταγή Shoigu: Πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος στα ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για τα εχθρικά drones

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu διέταξε την εγκατάσταση πρόσθετης δύναμης πυρός στα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να χτυπήσουν τα εχθρικά drones.
«Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας διέταξε την τοποθέτηση πρόσθετη δύναμη πυρός, συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων μεγάλου διαμετρήματος, για να χτυπήσουν εχθρικά drones», αναφέρει το Tass.
Επίσης, ο Ρώσος υπουργός άμυνας έδωσε εντολή να διεξάγεται εκπαίδευση, μέρα και νύχτα, στο προσωπικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας για την απόκρουση αεροπορικών επιδρομών και επιθέσεων με μη επανδρωμένα μηχανοκίνητα σκάφη.
Ο Shoigu ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία των πλοίων της Μαύρης Θάλασσας.

Οι Ρώσοι με πυραυλικά συστήματα Verba κατέρριψαν ουκρανικό ελικόπτερο Mi – 8 στο Sumy

Οι Ρώσοι πυραυλικά συστήματα Verba κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 στην περιοχή Sumy, το οποίο πετούσε προς το χωριό Kozinki στη συνοριακή περιοχή Belgorod της Ρωσίας, σύμφωνα με το Tass που επικαλείται υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή.
«Στις 17 Μαρτίου, μονάδες επιφορτισμένες με την κάλυψη των συνόρων της Ρωσίας κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στον οικισμό Lukashovka στην περιοχή Sumy χρησιμοποιώντας πυραυλικά συστήματα Verba.
Το ελικόπτερο πετούσε προς το χωριό Kozinki στην περιοχή Belgorod» αναφέρει χαρακτηριστικά το Tass.

Μια έφηβη σκοτώθηκε σε επίθεση με ρουκέτα στο Belgorod

Ένα 16χρονο κορίτσι σκοτώθηκε όταν ουκρανική ρουκέτα έπληξε το σπίτι της στο Belgorod, ενώ ο πατέρας της νοσηλεύεται με τραύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov.
«Δυστυχώς, μια έφηβη, 16 ετών, σκοτώθηκε σε ιδιωτικό σπίτι όπου έμενε, πήρε φωτιά μετά από επίθεση με ρουκέτα», έγραψε ο Gladkov στο κανάλι του στο Telelgram.
Ο πατέρας του κοριτσιού νοσηλεύεται με σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα και εγκαύματα στο σώμα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

National Interest: Η Ουκρανία έχει γίνει «χωματερή» για τα άχρηστα όπλα της Δύσης

Τα όπλα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία «είναι κάτι παραπάνω από σκουπίδια», αναφέρει το National Interest, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προμήθευσαν το Κίεβο με ξεπερασμένα όπλα που πρόκειται να αποσυρθούν, ενώ διαφημίζουν τη δέσμευσή τους στον σκοπό της χώρας που είναι η νίκη επί της Ρωσίας.
Το δημοσίευμα πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση περιβάλλεται από έναν «κυκεώνα ψεμάτων» και ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει έναν «διαρκή μύθο» σχετικά με την αποτελεσματικότητα των όπλων που στάλθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου.

Τα... άχρηστα

Η Γαλλία προμήθευσε την Ουκρανία με θωρακισμένα οχήματα AMX-10RC, που συχνά ονομάζονται ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Ωστόσο, η προέλευση αυτού του τανκ ανάγεται στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και η τελευταία αναβάθμισή τους ήταν το 2000.
Ο γαλλικός στρατός άρχισε να παροπλίζει αυτά τα άρματα μάχης το 2021 αφού κρίθηκε ότι δεν ήταν βιώσιμα για σύγχρονο πόλεμο.
Όταν αυτά τα τανκς αναπτύχθηκαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν τη Γαλλία να ολοκληρώσει τη διαδικασία παροπλισμού.
Τα άρματα μάχης Challenger-2 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία ήταν επίσης στο τέλος του κύκλου υπηρεσίας τους και είχαν μηδενική επίδραση στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με την έκθεση.
Το National Interest πρόσθεσε ότι η υπόσχεση των ΗΠΑ να προμηθεύσει πάνω από 30 άρματα μάχης M1 Abrams προκάλεσε ευφορία στο Κίεβο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε την παρατήρηση ότι η αναβαθμισμένη σύγχρονη έκδοση των αρμάτων μάχης Abrams δεν ήταν διαθέσιμη.
Ομοίως, τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που υποσχέθηκαν στο Κίεβο, δεν θα αλλάξουν το παιχνίδι, καθώς βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους, ενώ η Ρωσία διαθέτει τζετ πέμπτης γενιάς που μπορεί να κάνουν σύντομη δουλειά με τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ένας πόλεμος... business as usual για τους Δυτικούς

Η κατάσταση κάνει τους αρθρογράφους να αναρωτιούνται εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι απλώς business as usual για τις δυτικές κυβερνήσεις, ενώ οι ζωές των Ουκρανών απλά δεν... μετρούν.
«Κυνικά μιλώντας θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι αυτό ήταν σκόπιμο, μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για την απαλλαγή των δυτικών οπλοστασίων και πλατφορμών όπλων που θεωρούνταν ξεπερασμένα για να αναγκάσουν αυτές τις κυβερνήσεις να αγοράσουν πιο ακριβά, σύγχρονα συστήματα από τους αμυντικούς εργολάβους της Δύσης», αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου.
Ωστόσο, ακόμη και τα κορυφαία δυτικά όπλα είναι απίθανο να ανατρέψουν το ρεύμα στη σύγκρουση, καθώς ο ουκρανικός στρατός δεν είναι εκπαιδευμένος να τα χρησιμοποιεί σωστά, ενώ ακόμη κι αν οι ΗΠΑ «μπορούσαν να δώσουν στην Ουκρανία τα καλύτερα τανκς στον κόσμο, θα τα έχαναν επειδή δεν ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά».
Από την αρχή των εχθροπραξιών, Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τη Δύση να μην στείλει στρατιωτικά εφόδια στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι μόνο τροφοδοτούν και παρατείνουν τη σύγκρουση, ενώ δεν μπορούν να επηρεάσουν την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ritter (Πρώην CIA): O Putin αναζωογόνησε τη Ρωσία, έχει πάθος για την πατρίδα του

Ο Vladimir Putin άρχισε να αναδεικνύεται στην πολιτική σκηνή κατά τη διάρκεια των δυσκολιών της χώρας στη δεκαετία του 1990, όταν η ίδια η ύπαρξη του ρωσικού έθνους ήταν στον αέρα, είπε στο Sputnik ο Scott Ritter πρώην στέλεχος και αξιωματικός της CIA.
Σύμφωνα με τον Ritter, η διαδικασία αναζωογόνησης του ρωσικού έθνους ήταν ένα από τα βασικά επιτεύγματα του Putin.
Κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η διαδικασία «δεν συνέβη στο κενό» και ήταν «το προϊόν μιας αφοσιωμένης εργασίας ενός τέταρτου αιώνα εκ μέρους του Vladimir Putin για τη Ρωσία και τον ρωσικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ritter.
Υπενθύμισε την ομιλία του Putin στο κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο όταν ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για «την περηφάνια που έχουν οι Ρώσοι στη χώρα τους, την περηφάνια που έχει που είναι Ρώσος ηγέτης, ότι η Ρωσία είναι ένας πολιτισμός που πρέπει να ληφθεί υπόψη από τον υπόλοιπο κόσμο, ότι ένας κόσμος χωρίς τη Ρωσία είναι ένας κόσμος που δεν μπορεί να υπάρξει».
Φαίνεται, ωστόσο, οι άνθρωποι «δεν καταλαβαίνουν από πού προέρχεται αυτό», σύμφωνα με τον Ritter.
«Βλέπετε, η ρίζα όλου αυτού του πάθους για τη Ρωσία προέρχεται από τη δεκαετία του 1990, την εποχή που τέθηκε υπό αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξη του ρωσικού κράτους, του ρωσικού λαού, του ρωσικού έθνους. τον απόηχο της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.
Γεννήθηκε από τους σκοτεινούς καιρούς της αποτυχίας της perestroika», που είδε το «αποτυχημένο παιχνίδι του πρώην σοβιετικού ηγέτη Mikhail Gorbachev να μεταβεί από μια κομμουνιστική κοινωνία σε μια κοινωνία όπου θα μπορούσε να επικρατήσει ο δυτικός καπιταλισμός της αγοράς». σημείωσε ο Αμερικανός ειδικός.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Σημαντική ήταν η επιτυχία της ρωσικής ομάδας μάχης Ανατολής με την κατάληψη του οικισμού Mirnoye στη Zaporizhia.
Οι μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης Νότος βελτίωσαν τις θέσεις τους στην κατεύθυνση του Donetsk, όπου οι Ουκρανοί υπέστησαν περίπου 200 απώλειες.
Έχασαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε αυτοκίνητα,

Belgorod

Όλες οι ουκρανικές επιθέσεις και οι προσπάθειες διείσδυσης στο ρωσικό έδαφος κοντά στο Belgorod έχουν αποτραπεί, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σ
ύμφωνα με αυτό, περίπου 65 Ουκρανοί μαχητές, ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών Vampire που προμήθευσε η Τσεχία και ένας οβιδοβόλο D-20 αφανίστηκαν από τις επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας , μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυροβολικού.

Kherson

Η ομάδα μάχης Dnepr της Ρωσίας έπληξε συγκεντρώσεις ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού καθώς και εξοπλισμό τεσσάρων εχθρικών ταξιαρχιών στην κατεύθυνση της Kherson τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι απώλειες της Ουκρανίας στις περιοχές Zaporizhia και Kherson ξεπέρασαν τους 40 στρατιώτες καθώς οι Ουκρανοί έχασαν επίσης δύο αυτοκίνητα.

Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν εννέα επιθέσεις από ουκρανικές ομάδες επίθεσης στην κατεύθυνση Avdiivka την περασμένη ημέρα, με τους Ουκρανούς να χάνουν περίπου 380 στρατιώτες.
Σύμφωνα με το Tass οι απώλειες της Ουκρανίας περιελάμβαναν επίσης δύο τεθωρακισμένα οχήματα και 10 αυτοκίνητα.
Επίσης, ένα σύστημα πυροβολικού M777 που προμήθευσαν οι ΗΠΑ, δύο οβιδοβόλα D-20, ένα Msta-B και δύο βάσεις πυροβολικού D-30 χτυπήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Η ρωσική επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, μονάδες πυροβολικού και πυραυλικά στρατεύματα έπληξαν την περασμένη ημέρα ουκρανικές θέσεις για τη συναρμολόγηση και δοκιμή μη επανδρωμένων μηχανοκίνητων σκαφών και μια προσωρινή τοποθεσία ανάπτυξης του πυραυλικού συστήματος IRIS-T έξω από την Οδησσό, καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής drone στην περιοχή Chernigov. είπε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός χτυπήθηκαν σε 127 περιοχές, διευκρίνισε το υπουργείο.

Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανικές αντεπιθέσεις κοντά στη Sinkovka κοντά στον τομέα Kupyansk της γραμμής εμπλοκής την περασμένη ημέρα, με τους Ουκρανούς να έχασαν περίπου 90 στρατιώτες και έξι μονάδες εξοπλισμού, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Μεταξύ άλλων ουκρανικών όπλων, ένα σύστημα πυροβολικού M777 που προμηθεύτηκε από τις ΗΠΑ και ένα βρετανικής κατασκευής οβιδοβόλο FH70 χτυπήθηκαν από ρωσικά πυρά.
Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 577 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 269 ελικόπτερα, 15.849 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 486 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 15.509 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε το υπουργείο.


Capture_139.JPG
Capture2_4.JPG
Capture3_1.JPG
Capture4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης