Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κριμαία: 10 χρόνια από την επανένωση με τη Ρωσία – Συγχαρητήρια Putin

Κριμαία: 10 χρόνια από την επανένωση με τη Ρωσία – Συγχαρητήρια Putin
Διεξήγαγαν δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου 2014, στο οποίο το 96,7% των κατοίκων της Κριμαίας και το 95,6% των ψηφοφόρων της Σεβαστούπολης επέλεξαν να αποσχιστούν από την Ουκρανία
Ο Ρώσος Πρόεδρος επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Κριμαίας, Sergey Aksyonov, πρόεδρο του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Vladimir Konstantinov, τον πρώην δήμαρχο της Σεβαστούπολης Alexey Chaly και τον πρώην προεδρικό απεσταλμένο στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Κριμαίας Oleg Belaventsev προκειμένου να τους συγχαρεί για τη 10η επέτειο από την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία.
«Ο Vladimir Putin μίλησε τηλεφωνικά μαζί τους και τους συνεχάρη για την 10η επέτειο από την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
Η Δημοκρατία της Κριμαίας και η Σεβαστούπολη, μια πόλη με ειδικό καθεστώς στη ομώνυμη χερσόνησο, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ρώσοι, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα των αρχών που ήρθαν στην εξουσία εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια πραξικοπήματος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014.
Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη υιοθέτησαν διακηρύξεις ανεξαρτησίας στις 11 Μαρτίου 2014.
Διεξήγαγαν δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου 2014, στο οποίο το 96,7% των κατοίκων της Κριμαίας και το 95,6% των ψηφοφόρων της Σεβαστούπολης επέλεξαν να αποσχιστούν από την Ουκρανία και να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε τις συνθήκες επανένωσης στις 18 Μαρτίου 2014.
Οι συνθήκες επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας ή το διμερές κοινοβούλιο της Ρωσίας, στις 21 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης