Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Η μη αναγνώριση των ρωσικών εκλογών από τη Δύση αποτελεί δικό της πρόβλημα

Zakharova:  Η μη αναγνώριση των ρωσικών εκλογών από τη Δύση αποτελεί δικό της πρόβλημα
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι στη Δύση λένε εδώ και αρκετούς μήνες ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές στη Ρωσία ότι δεν θα τις αφήσουν να γίνουν
Οι δηλώσεις των δυτικών χωρών ότι δεν αναγνωρίζουν τις εκλογές της Ρωσίας αποτελούν πρόβλημα για τις ίδιες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024.
«Κοιτάξτε, λένε εδώ και αρκετούς μήνες ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές στη Ρωσία για να μην τις αφήσουν να γίνουν», είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ρωσική Εταιρεία Znanie.
«Όταν όμως κατάλαβαν ότι οι εκλογές θα γίνουν τελικά και ότι η ψηφοφορία θα οργανωθεί τόσο στη χώρα μας όσο και για όσους Ρώσους μένουν στο εξωτερικό (…), όταν (οι δυτικές χώρες) κατάλαβαν ότι θα οργανώναμε εκλογικά τμήματα εκεί (στο εξωτερικό), παρά τον εκφοβισμό και την επιθετική ρητορική τους, προχώρησαν στο επόμενο στάδιο - άρχισαν να προειδοποιούν ότι δεν θα αναγνωρίσουν αυτές τις εκλογές.
Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.
Αυτές είναι οι εκλογές μας, αφορούν τη χώρα μας.
Δεν μπορούν παρά τα αποδεχθούν τα γεγονότα»
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η ‘Ανω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, όρισε επίσημα την 17η Μαρτίου 2024 ως ημέρα των προεδρικών εκλογών.
Στη συνέχεια, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες, στις 15-17 Μαρτίου.
Τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν το ανώτατο αξίωμα, και συγκεκριμένα ο υποψήφιος του κόμματος New People Vladislav Davankov, ο αυτοπροτεινόμενος υποψήφιος και νυν Πρόεδρος Vladimir Putin. O υποψήφιος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR) Leonid Slutsky και υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (CPRF) Nikolay Kharitonov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης