Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη: Οι ευρωβουλευτές της γερμανικής κυβέρνησης τάχθηκαν υπέρ της αποστολής Taurus στην Ουκρανία

Σημαντική εξέλιξη: Οι ευρωβουλευτές της γερμανικής κυβέρνησης τάχθηκαν υπέρ της αποστολής Taurus στην Ουκρανία
Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου επισημαίνει ότι η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αεράμυνας υψηλής τεχνολογίας και πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς, «όπως Taurus, Storm Shadow και Scalp»
Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος συνασπισμού της Γερμανίας ψήφισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της προμήθειας πυραύλων cruise Taurus στο Κίεβο, επισημαίνει η Bild.
«Η έγκριση ήταν σημαντική από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβούλιο: 451 ψήφοι υπέρ, 46 ψήφοι κατά. 49 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία» αναφέρει το δημοσίευμα
Το ψήφισμα επισημαίνει ότι η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αεράμυνας υψηλής τεχνολογίας και πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς, «όπως Taurus, Storm Shadow και Scalp».
Επιπλέον αναφέρονται σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, διάφορα είδη πυροβολικού και πυρομαχικών, καθώς και drones.
Την περασμένη Πέμπτη (14/3/2024), η Bundestag (Γερμανική Βουλή) καταψήφισε και πάλι ένα σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε για δεύτερη φορά από το μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών Ενώσεων (CDU/CSU) που απαιτούσε από τη γερμανική κυβέρνηση να αρχίσει να προμηθεύει με πυραύλους Taurus την Ουκρανία

Προς ναυάγιο η κυκλική ανταλλαγή

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron πρότεινε στο Βερολίνο τη λεγόμενη κυκλική ανταλλαγή προκειμένου να βγει από τη «δύσκολη θέση» η γερμανική κυβέρνηση.
Δηλαδή η Γερμανία να στείλει τους Taurus στη Βρετανία, η οποία με τη σειρά της να προμηθεύσει με περισσότερους Storm Shadow την Ουκρανία.
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock υποστήριξε αυτήν την ιδέα, σημειώνοντας ότι αυτή η πρακτική έχει ήδη χρησιμοποιηθεί.
Αντίθετα κατά τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius.
Υπενθυμίζεται ότι αρνητικός είναι και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για να ελεγχθεί η χρήση αυτών των πυραύλων είναι απαραίτητη η παρουσία Γερμανών στρατιωτικών και αυτό θα αποτελούσε παραβίαση των κόκκινων γραμμών ενώ θα καθιστούσε τη Γερμανία συμμετέχουσα στις εχθροπραξίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης