Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuleba: Η ήττα της Ουκρανίας θα πλήξει τη διεθνή ηγεσία των ΗΠΑ και θα προκαλέσει κίνδυνο για την εθνική τους ασφάλεια

Kuleba: Η ήττα της Ουκρανίας θα πλήξει τη διεθνή ηγεσία των ΗΠΑ και θα προκαλέσει κίνδυνο για την εθνική τους ασφάλεια
Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken
Η αποτυχία να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο θα υπονομεύσει την ηγεσία των ΗΠΑ στον κόσμο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική τους ασφάλεια, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024.
«Η αποτυχία να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία θα υπονομεύσει σοβαρά την ηγεσία των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο και θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», ανέφερε ο Kuleba, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Blinken, ο Kuleba τόνισε την ανάγκη συνεχούς υποστήριξης προς την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, μεταξύ άλλων, μέσω της προμήθειας συστημάτων αεράμυνας και πυρομαχικών πυροβολικού. Οι διπλωμάτες συζήτησαν επίσης περαιτέρω τρόπους για να εγκρίνουν το «κρίσιμα απαραίτητο πακέτο» υποστήριξης της Ουάσιγκτον για το Κίεβο .
Ο επικεφαλής της CIA William Burns είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η άρνηση των ΗΠΑ να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ια οαδηγήσει σε σημαντικές εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία φέτος.
Ταυτόχρονα, πιστεύει ότι η νέα βοήθεια, εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία για επιθετικά και «διεισδυτικά χτυπήματα στην Κριμαία».
Ο Λευκός Οίκος καλεί τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ να εγκρίνουν επειγόντως ένα νομοσχέδιο που θα διαθέσει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο μετά την έγκριση της πρωτοβουλίας από τη Γερουσία με την πλειοψηφία των Δημοκρατικών.
Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson σημείωσε ότι δεν θα ήταν δυνατό να την αναγκάσουμε να αποδεχθεί να βοηθήσει το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης