Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετανόητος - Ο Macron θέλει να στείλει και άλλα πυροβόλα Caesar στην Ουκρανία – Ήδη η Ρωσία διέλυσε 3 σε 5 μέρες

Αμετανόητος - Ο Macron θέλει να στείλει και άλλα πυροβόλα Caesar στην Ουκρανία – Ήδη η Ρωσία διέλυσε 3 σε 5 μέρες
Τα γαλλικά πυροβόλα, που εστάλησαν στο Κίεβο, μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει κανένα σημαντικό πλεονέκτημα στους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης και έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τα ρωσικά πυρά
Σχετικά Άρθρα
Η πολεμική ιαχή του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron προς τη Ρωσία ότι η «νίκη» στον πόλεμο με τα Ουκρανία και τα «όρια» στη βοήθεια για την Ουκρανία θα είναι παρόμοια με την «επιλογή της ήττας» φαίνεται να αποκρυσταλλώνεται στην παραγωγή περισσότερων αυτοκινούμενων πυροβόλων CAESAR (SPG) για το Κίεβο.
Πάντως τα πυροβόλα, που εστάλησαν στο Κίεβο, μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει κανένα σημαντικό πλεονέκτημα στους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης και έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τα ρωσικά πυρά.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει τρία γαλλικά αυτοκινούμενα πυροβόλα τις τελευταίες πέντε μέρες.
Το νέο γαλλικό σχέδιο για την κατασκευή νέων όπλων CAESAR για το Κίεβο υποδηλώνει επίσης ότι η Δύση έχει ασπαστεί το δόγμα του μακροχρόνιου πολέμου με τη Ρωσία και προετοιμάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο πόλεμος μπορεί να μην τελειώσει σύντομα, δεδομένου του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη αναβιώνουν τις αμυντικές τους βιομηχανίες στις οποίες δεν είχαν επενδύσει για χρόνια, υποστηρίζουν οι Eurasian Times.
Δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην τεράστια ανάγκη της Ουκρανίας για δεκάδες χιλιάδες βολές πυροβολικού την εβδομάδα - αριθμούς που τα εργοστάσιά τους όπλων μπορούσαν να παράγουν μόνο σε ένα μήνα.

O Macron υπόσχεται 75 CAESAR στην Ουκρανία

Σε συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση, ο Macron είπε: «Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, θα είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει ποτέ αυτόν τον πόλεμο. Όποιος υποστηρίζει τάσσεται υπέρ των ορίων στη βοήθεια προς την Ουκρανία επιλέγει την ήττα».
Σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό για την Ευρώπη να μην χαράξει κόκκινες γραμμές, κάτι που θα σήμαινε αδυναμία μπροστά στο Κρεμλίνο και θα το ενθάρρυνε να συνεχίσει την εισβολή στην Ουκρανία. Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να είναι μια ανάπτυξη δυνάμεων στην Ουκρανία. «Έχω λόγους να μην είμαι ακριβής. Δεν πρόκειται να δώσω στον Putin στοιχεία», πρόσθεσε.
Ο Macron παραδέχτηκε ότι η γαλλική «αμυντική βιομηχανία δεν είναι εξοπλισμένη για πόλεμο υψηλής έντασης».
Επισήμανε, όμως «αυξήσαμε την παραγωγική μας ικανότητα κατά τρεις φορές. Θα παράγουμε επίσης όπλα στην Ουκρανία, πιο κοντά στο μέτωπο».
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε την παραγωγή CAESAR SPG: «Η εξουσία της ΕΕ θα είναι μηδενική εάν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Putin θα σταματήσει μετά την Ουκρανία. Θα παράγουμε περίπου 75 πυροβόλα CAESAR. Όλα θα πάνε στο ουκρανικό Μέτωπο».

Συνεργασία με Δανία

Σύμφωνα με πρόσφατο σχέδιο αυτά τα όπλα είναι πιθανό να παραχθούν σε συνεργασία με τη Δανία.
Στις 12 Μαρτίου, οι Δανοί ανακοίνωσαν τη διάθεση του «16ου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας της Δανίας» στην Ουκρανία, ύψους 338 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το πακέτο θα περιλαμβάνει χρήματα για το «Ταμείο της Ουκρανίας».
Αυτό θα γίνει για τη χρηματοδότηση της παραγωγής και της προμήθειας αυτοκινούμενων CAESAR 155 mm «σε συνεργασία με τη Γαλλία».
Οι Δανοί φέρεται επίσης να παράγουν «αυτοπροωθούμενα» 120 χιλιοστών και βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών «σε συνεργασία με την Εσθονία και την Τσεχική Δημοκρατία».
«Απαιτείται μεγάλη πολιτική και οικονομική βούληση εάν η Ευρώπη θέλει να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της για υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα πυρομαχικά πυροβολικού.
Με αυτό το πακέτο δωρεών, δείχνουμε στην Ουκρανία και στους Ευρωπαίους συμμάχους μας ότι η Δανία έχει τη βούληση και την ικανότητα να συνεχίσει την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί. Ελπίζω ότι περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και θα συμβάλουν στην αξιοποίηση των ευκαιριών το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της σκανδιναβικής χώρας, Lars Løkke Rasmussen.

Και η Ρωσία... συνεχίζει να καταστρέφει τα CAESARS


Το Russia TV (RT) στις 12 Μαρτίου 2024 ανέφερε, επικαλούμενο τη Ρωσική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και Πληροφοριών, FSB, ότι ένα CAESAR SPG ήταν ανάμεσα σε έξι άρματα μάχης και 20 τεθωρακισμένα οχήματα που καταστράφηκαν.
Οι Ρώσοι το κατέστρεψαν κατά την απώθηση Ουκρανών σαμποτέρ στις περιοχές Kursk και Belgorod της Ρωσίας.
Στις 10 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια δήλωση από τον εκπρόσωπο της Ομάδας Δυνάμεων Zapad (Δύση) δίνοντας μια επισκόπηση μιας σειράς τακτικών εμπλοκών με τους Ουκρανούς στην «κατεύθυνση Kupyansk».
Στη μάχη καταστράφηκαν δύο γαλλικά αυτοκινούμενα πυροβόλα CAESARS μαζί με μια σειρά άλλων αμερικανικών, σοβιετικής προέλευσης και ευρωπαϊκών συστημάτων πυροβολικού.
Ξεχωριστά, τα στρατεύματα Zapad «σε συνεργασία με την αεροπορία και το πυροβολικό, απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις από ομάδες επίθεσης της 32ης μηχανοκίνητης και 57ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Sinkovka, στην περιοχή Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης