Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Οι ΗΠΑ θέλουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πριν καταρρεύσει η Ουκρανία

Responsible Statecraft: Οι ΗΠΑ θέλουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πριν καταρρεύσει η Ουκρανία
Μετά το Foreign Affairs και το σημαντικό Responsible Statecraft ζητά από τη Δύση να ωθήσει το Κίεβο σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα προτού η Ουκρανία καταρρεύσει εντελώς
Σχετικά Άρθρα
H οριστική απόφαση στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας είναι η διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.
Μετά το Foreign Affairs, και το σημαντικό Responsible Statecraft ζητά από τη Δύση να ωθήσει το Κίεβο σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα προτού η Ουκρανία καταρρεύσει εντελώς.
«Το ερώτημα που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί ηγέτες είναι απλό: είστε διατεθειμένοι να στοιχηματίσετε σε μια απροσδόκητη αλλαγή της κατάστασης στο πεδίο της μάχης, ακόμα κι αν απειλεί την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού και, επομένως, της Ουκρανίας ως κράτους;
Αν όχι, τότε ίσως είναι καιρός να αρχίσουμε να πιέζουμε για διαπραγματεύσεις πριν επιδεινωθεί η τρέχουσα άσχημη κατάσταση», γράφει ο Connor Echols σε άρθρο του για το Responsible Statecraft.
Ο Echols επισημαίνει ότι τα πολιτικά και στρατιωτικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ουκρανία καθιστούν αδύνατη τη νίκη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Έτσι, ως παράδειγμα δυσκολιών, ανέφερε τον αφανισμό των όπλων, τις αποτυχίες σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, την έλλειψη αμερικανικής βοήθειας, καθώς και τις πολιτικές διαμάχες στο εσωτερικό της χώρας.
Επιπλέον, πρόσθεσε, η Ρωσία παράγει περισσότερα βλήματα από όσα μπορούν να μεταφέρουν οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, γεγονός που δίνει στη Μόσχα ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

«Να υψωθεί η λευκή σημαία του Πάπα Φραγκίσκου»

Για το λόγο αυτό, ο ειδικός συμφωνεί με την άποψη του Πάπα Φραγκίσκου ότι στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η ηττημένη πλευρά πρέπει να βρει το θάρρος να υψώσει τη λευκή σημαία.
«Όλα αυτά βοηθούν να καταλάβουμε γιατί, ειδικά εκτός των ΗΠΑ και της Ευρώπης, τα σχόλια του Πάπα ακούγονται πιο κοντά στην πραγματικότητα από πολλές από τις φωνές που προέρχονται από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», υπογραμμίζει ο αρθρογράφος.
Την Τετάρτη (13/3/32024), ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να έχει μια σοβαρή συζήτηση για μια ειρηνική επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης με βάση την πραγματική κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί επί του πεδίου.
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η ρωσική πλευρά δεν πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μόνο και μόνο επειδή οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαντλούνται από πυρομαχικά και δεν θα επιτρέψει τη χρήση της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη συσσώρευση στρατιωτικών πόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης