Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Kim οδηγεί άρμα μάχης και καλεί τον στρατό της Βόρειας Κορέας να προετοιμαστεί για πόλεμο

Ο Kim οδηγεί άρμα μάχης και καλεί τον στρατό της Βόρειας Κορέας να προετοιμαστεί για πόλεμο
Εκπαίδευση για να ξεδιπλωθούν οι δυνατότητες που έχει το νέο άρμα μάχης της Βόρειας Κορέας, το οποίο ο Kim αποκάλεσε «το πιο ισχυρό στον κόσμο».
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un επισκέφθηκε στρατόπεδο με αφορμή την εκπαίδευση για τη λειτουργία ενός νέου κύριου άρματος μάχης, ανέφερε το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε για να ξεδιπλωθούν οι δυνατότητες που έχει το νέο άρμα μάχης της Βόρειας Κορέας, το οποίο ο Kim αποκάλεσε «το πιο ισχυρό στον κόσμο».
Φορώντας ένα μαύρο δερμάτινο τζάκετ, ο Kim παρακολούθησε ασκήσεις «εκπαιδευτικής πορείας» με πραγματικά πυρά από ένα διοικητήριο πεδίου πριν τοποθετήσει το νέο τανκ -ανεπίσημα γνωστό ως M2020- και το οδηγήσει ο ίδιος, ανέφερε το KCNA.
kim_3.jpg

Ο Kim εξέφρασε «μεγάλη ικανοποίηση» που το τανκ επέδειξε την εντυπωσιακή του δύναμη στην εναρκτήρια επίδειξη και είπε στους στρατιώτες του να ενισχύσουν το «μαχητικό τους πνεύμα» και να ολοκληρώσουν τις «προετοιμασίες για πόλεμο», πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.
kim_2.jpg

Το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Κορέας υποσχέθηκε νωρίτερα να πραγματοποιήσει «υπεύθυνες στρατιωτικές δραστηριότητες» ως αντίδραση στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.
Η εκπαίδευση άσκησης περιλαμβάνει μια προσομοίωση σε υπολογιστή και 48 είδη ασκήσεων επί του πεδίου, διπλάσιο από τον αριθμό του 2023.


Εξοπλισμένο με σύνθετη θωράκιση

Οπτικά, το άρμα M2020, το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας παρέλασης το 2020, φαίνεται να είναι ένα μείγμα σχεδιασμού του αμερικανικού M1 Abrams και του ρωσικού T-14 Armata ή ιρανικού τανκ Zulfiqar.
Το τανκ είναι εξοπλισμένο με σύνθετη θωράκιση.
Τμήματα του πυργίσκου φαίνεται να έχουν θωράκιση πάχους έως και 10 εκατοστών για άμυνα έναντι πυρομαχικών κορυφαίων επιθέσεων.
Το κύριο πυροβόλο του M2020 προέρχεται από το σοβιετικό πυροβόλο 2A46 125 mm, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στα άρματα μάχης Chonma-216 και Songun-915.
Το τανκ είναι επίσης οπλισμένο με δύο κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους Bulsae-3 στη δεξιά πλευρά του πυργίσκου.
Οι πύραυλοι Bulsae-3 λέγεται ότι είναι ρωσικής κατασκευής πύραυλοι Kornet με αντίστροφη μηχανική.
Το M2020 πιστεύεται ότι τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1.200 ίππων που χρησιμοποιείται στα άρματα μάχης Songun-915.

kim_4_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης