Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλό μήνυμα Kim (Β.Κορέα): Επιθεωρεί στρατιωτικές ασκήσεις με την Aurus, το δώρο του φίλου Putin

Διπλό μήνυμα Kim (Β.Κορέα): Επιθεωρεί στρατιωτικές ασκήσεις με την Aurus, το δώρο του φίλου Putin
Η Πιονγκγιάνγκ και η Μόσχα έχουν αναπτύξει πιο στενούς δεσμούς από τότε που ο Kim συνάντησε τον Putin στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο και δεσμεύθηκε να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong-un οδήγησε δημοσίως αυτοκίνητο που του δόθηκε από τον πρόεδρο Vladimir Putin σε μια «σαφή απόδειξη» της ενίσχυσης της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως μετέδωσαν το Σάββατο 16 Μαρτίου κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η Πιονγκγιάνγκ και η Μόσχα έχουν αναπτύξει πιο στενούς δεσμούς από τότε που ο Kim συνάντησε τον Putin στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο και δεσμεύθηκε να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία.
Οι δύο ηγέτες αρνούνται τις κατηγορίες της Δύσης ότι η Βόρεια Κορέα εφοδιάζει τη Ρωσία με οβίδες και πυραύλους που χρησιμοποιούνται στην εισβολή του Putin στην Ουκρανία.
00_3.webp
Το γεγονός ότι ο Kim οδήγησε, χθες, τη ρωσική λιμουζίνα Aurus είναι «μια σαφής απόδειξη της φιλίας Βόρειας Κορέας-Ρωσίας, που αναπτύσσεται με ολοκληρωμένο τρόπο σε νέα κλίμακα», ανέφερε η αδελφή του ηγέτη Kim Yo-jong, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA.
Ο Kim Jong-un επιθεώρησε χθες ασκήσεις της αεροπορίας και ζήτησε «ρεαλιστική» προετοιμασία για μάχη, ανέφερε το KCNA, μετά την ολοκλήρωση αυτή την εβδομάδα κοινών ετήσιων γυμνασίων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.
«Μόνο τα ρεαλιστικά γυμνάσια που συνδέονται άμεσα με τις πολεμικές επιχειρήσεις μπορούν να προετοιμάσουν τους στρατιώτες ως πραγματικούς πολεμιστές μάχης», ανέφερε ο Kim, σύμφωνα με το KCNA.
Ο Kim παρευρέθηκε επίσης χθες στα εγκαίνια μια μονάδας θερμοκηπίων, σύμφωνα με το KCNA.
Με βάση τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στα στρατιωτικά γυμνάσια και την τελετή εγκαινίων παρευρέθηκε και η κόρη του Kim, η Ju Ae.
2_440.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης