Τελευταία Νέα
Διεθνή

T-Online: Οι παραδόσεις Taurus στην Ουκρανία έρχονται σε αντίθεση με τα γερμανικά συμφέροντα ασφαλείας

T-Online: Οι παραδόσεις Taurus στην Ουκρανία έρχονται σε αντίθεση με τα γερμανικά συμφέροντα ασφαλείας
Η Γερμανία θα μπορούσε να προμηθεύσει πυραύλους χωρίς τα αναφερόμενα συστήματα, αλλά αυτό θα της στερούσε το πλεονέκτημά τους έναντι του βρετανικού Storm Shadow
Η άρνηση της Γερμανίας να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των όπλων εξαρτάται άμεσα από ειδικές συνοδευτικές συσκευές, η προμήθεια των οποίων στην Ουκρανία έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ασφαλείας της Γερμανίας, τόνισε το Γερμανικό μέσο ενημέρωσης T-Online.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κλειστή ενημέρωση από την Επιτροπή Αμυντικών Θεμάτων της Bundestag.
Σύμφωνα με το T-Online, στην εκδήλωση μίλησε ο Γενικός Επιθεωρητής της Bundeswehr, Carsten Breuer.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Breuer φέρεται να απαρίθμησε τους ειδικούς κινδύνους από την προμήθεια πυραύλων Taurus για τα συμφέροντα της γερμανικής ασφάλειας, με αποτέλεσμα «η σιωπή να επικρατεί στην αίθουσα» ανέφερε το T-Online.
«Ο Γενικός Επιθεωρητής προφανώς ενημέρωσε τους νομοθέτες λεπτομερώς ότι η χρήση του Taurus είναι πιο περίπλοκη από ότι πολλοί φαντάζονταν προηγουμένως.
Είπε ότι η αποτελεσματική χρήση του πυραύλου κρουζ απαιτεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων» τόνισε το T-Online.
Δεν μιλάμε για gigabyte ή terabyte πληροφοριών, αλλά για εξαιρετικά μεγάλους και πολύπλοκους όγκους δεδομένων που πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία από ειδικά τεχνικά συστήματα που είναι διαθέσιμα μόνο σε περιορισμένο βαθμό.
Με την τοποθέτησή τους στην Ουκρανία, η Γερμανία θα χάσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το δυναμικό των πυραύλων, κάτι που είναι «στοιχειώδες ζήτημα εθνικής ασφάλειας», σημειώνει το T-Online.
Σημειώνεται ότι η Γερμανία θα μπορούσε να προμηθεύσει πυραύλους χωρίς τα αναφερόμενα συστήματα, αλλά αυτό θα της στερούσε το πλεονέκτημά τους έναντι του βρετανικού Storm Shadow.
Έτσι, ο πύραυλος Taurus υποτίθεται ότι μπορεί να κατέβει σε χαμηλό ύψος έως και 15 μέτρα, όπου θα είναι ευκολότερο για αυτόν να πετάξει γύρω από τις θέσεις της εχθρικής αεράμυνας ή να περάσει από κάτω τους.
Ωστόσο, μια τέτοια πλοήγηση με μοντελοποίηση διαδρομής και στόχου με ακρίβεια αρκετών μέτρων απαιτεί την παρουσία των προαναφερόμενων συσκευών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης