Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία παίζει τα ρέστα της στην Αφρική - Σχεδιάζει να μοιραστεί με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ τις βάσεις που διαθέτει

Η Γαλλία παίζει τα ρέστα της στην Αφρική - Σχεδιάζει να μοιραστεί με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ τις βάσεις που διαθέτει
Η Γαλλία προσπαθεί να διατηρήσει την ελάχιστη στρατιωτική παρουσία στην Αφρική
Η Γαλλία σκοπεύει να στραφεί στην κοινή επιχείρηση στρατιωτικών βάσεων στην Αφρική με τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, δήλωσε ο Thierry Burkhard, Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της κλειστής ακρόασης στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Εθνοσυνέλευσης.
Η έκθεση για τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Εθνοσυνέλευσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Burkhard είπε στους βουλευτές ότι η «από κοινού χρήση στρατιωτικών βάσεων μαζί με τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους» θα επιτρέψει στη Γαλλία να «διατηρήσει την ελάχιστη απαραίτητη παρουσία».
Ταυτόχρονα, ο Burkhard υπογράμμισε ότι «η δημιουργία κοινών στρατιωτικών βάσεων εξαρτάται από τη συναίνεση των κρατών εταίρων».
Ο στρατιωτικός αξιωματούχος είπε επίσης ότι είναι πιθανές «περαιτέρω μειώσεις στρατιωτικού προσωπικού», αλλά διαβεβαίωσε ότι «αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάσει σημαντικά τη μαχητική τους ετοιμότητα».
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γαλλικά στρατεύματα αναπτύσσονται επί του παρόντος στη Σενεγάλη (450 στρατιώτες), στην Ακτή Ελεφαντοστού (600), στη Γκαμπόν (400) και στο Τσαντ (1.000).
Επιπλέον, περίπου 1.500 στρατιώτες αναπτύσσονται στο Τζιμπουτί.
Προηγουμένως, ο Γάλλος πρόεδρος Emmauel Macron ανακοίνωσε την απόφασή του να μειώσει το στρατιωτικό σώμα στη Γκαμπόν, τη Σενεγάλη και την Ακτή Ελεφαντοστού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης