Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σύμπλευση Biden με τον γερουσιαστή Schumer που ζήτησε εκλογές στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Σύμπλευση Biden με τον γερουσιαστή Schumer που ζήτησε εκλογές στο Ισραήλ
«Ήταν μια καλή ομιλία»
Σχετικά Άρθρα
Ουκ ολίγοι Αμερικανοί συμμερίζονται τις ανησυχίες του επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Chuck Schumer, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, εν μέσω έντασης μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ.
«Ήταν μια καλή ομιλία. Εξέφρασε μια σοβαρή ανησυχία, την οποία συμμερίζονται πολλοί Αμερικανοί», είπε ο Joe Biden όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο για τις δηλώσει του Chuck Schumer.
Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Schumer είχε ενημερώσει τον ίδιο και το επιτελείο του πριν εκφωνήσει την ομιλία του.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, που υποστήριζε ανέκαθεν το Ισραήλ και είναι ο υψηλότερος εκλεγμένος αξιωματούχος των ΗΠΑ εβραϊκής καταγωγής, είπε στη Γερουσία ότι η κυβέρνηση Netanyahu δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες της χώρας, πέντε μήνες μετά τον πόλεμο που ξεκίνησε με αφορμή την επίθεση της Hamas στο ισραηλινό έδαφος.
Η ομιλία του αντικατοπτρίζει τον αυξανόμενο εκνευρισμό της Ουάσιγκτον με τον Benjamin Netanyahu, τον τρόπο που διεξάγει τον πόλεμο, την αποτυχία του να προστατεύσει τους άμαχους Παλαιστινίους και τη θεωρούμενη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Οι διεθνές επικρίσεις σε βάρος των ΗΠΑ για τη στήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ εντείνονται λόγω του υψηλού αριθμού των απωλειών και την επισιτιστική κρίση στον θύλακα.
Ο κ. Schumer επέκρινε επίσης τους Παλαιστίνιους που στηρίζουν τη Hamas και είπε ότι θα πρέπει να «κάνει στην άκρη» και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Abbas. Υποστήριξε ότι θα ήταν «σοβαρό λάθος» αν το Ισραήλ απέρριπτε τη λύση των δύο κρατών και προέτρεψε τους διαπραγματευτές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, να απελευθερωθούν οι όμηροι και να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Το σημερινό σχόλιο του Biden επιβεβαιώσει το χάσμα μεταξύ της Ουάσιγκτον και της ισραηλινής κυβέρνησης. Πριν από μερικές ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Netanyahu κάνει «περισσότερο κακό παρά καλό στο Ισραήλ» με τον πόλεμο στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης