Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Ναζί κάθαρμα που κάποτε θα πεθάνει ο πρόεδρος της ανύπαρκτης Λετονίας Edgars Rinkēvičs

Medvedev: Ναζί κάθαρμα που κάποτε θα πεθάνει ο πρόεδρος της ανύπαρκτης Λετονίας Edgars Rinkēvičs
O Medvedev καλεί τον πρόεδρο της Λετονίας να θυμηθεί τη μοίρα των φασιστών
Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της Λετονίας Edgars Rinkēvičs για την έντονα αντιρωσική του στάση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
«Διάφοροι ναζί καθάρματα που εύχονται το θάνατο στη Ρωσία –όπως ο Rinkēvičs, ο πρόεδρος μιας ανύπαρκτης Λετονίας– πρέπει να θυμούνται τη μοίρα των φασιστών, συμπεριλαμβανομένης της δίκης Kharkov του 1943. Η ανταπόδοση είναι αναπόφευκτη. Memento mori! (Κάποτε θα πεθάνει)», έγραψε στην πλατφόρμα X o Medvedev.

Η δίκη του Kharkov

Ο Medvedev συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες από τη δίκη του Kharkov.
Ήταν η πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου που διεξήχθη από σοβιετικό στρατιωτικό δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 1943 στο Kharkov της Σοβιετικής Ένωσης.
Οι κατηγορούμενοι περιελάμβαναν έναν σοβιετικό συνεργάτη καθώς και προσωπικό του γερμανικού στρατού, της αστυνομίας και των SS που ήταν υπεύθυνοι για την εφαρμογή των επαγγελματικών πολιτικών κατά τη διάρκεια του γερμανικού - σοβιετικού πολέμου του 1941-45.
Η δίκη ήταν η πρώτη φορά που ένα γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου από τους Συμμάχους κατά τη διάρκεια και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης