Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία - Μανιφέστο Orban: Να καταλάβουμε τις Βρυξέλλες και να αποκαταστήσουμε την ελευθερία και την κυριαρχία

Ουγγαρία - Μανιφέστο Orban: Να καταλάβουμε τις Βρυξέλλες και να αποκαταστήσουμε την ελευθερία και την κυριαρχία
«Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την ελευθερία και την κυριαρχία της Ουγγαρίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταλάβουμε τις Βρυξέλλες» τονίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban υποστήριξε σήμερα 15/3 πως είναι έτοιμος να «πραγματοποιήσει πορεία» προς τις Βρυξέλλες και να «καταλάβει» το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να «υπερασπιστεί την ελευθερία και την κυριαρχία» της Ουγγαρίας, πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διεξαχθούν φέτος τον Ιούνιο.
Ο Orban, γνωστός για τη φιλορωσική και αντιδυτική του στάση βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 14 χρόνια.
Έχοντας ψηλά τον πήχη το κόμμα του Fidesz θα επωφεληθεί από το ακροδεξιό τσουνάμι που σαρώνει όλη την Ευρώπη και, μάλιστα, ετοιμάζεται να αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Τοποθετούμενος σε μαζική συγκέντρωση στη Βουδαπέστη για τον εορτασμό της εθνικής γιορτής της Ουγγαρίας, που τιμά την Ουγγρική Επανάσταση του 1848 εναντίον της αψβουργικής αυτοκρατορίας, ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε πως οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία προκειμένου να αποκαταστήσει τα δικαιώματα της Ουγγαρίας.
«Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την ελευθερία και την κυριαρχία της Ουγγαρίας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταλάβουμε τις Βρυξέλλες», ισχυρίστηκε στη συγκέντρωση περίπου 1.000 υποστηρικτών του.
«Θα πορευθούμε προς τις Βρυξέλλες και θα φέρουμε εμείς οι ίδιοι την αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.
Ο Orban έχει ανοιχτή διαμάχη εδώ και καιρό με τις «μεγάλες δυνάμεις» της ΕΕ για σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης της άρνησής του να στείλει όπλα στο Κίεβο και της διατήρησης των οικονομικών σχέσεων με τη Μόσχα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία το 2022.
Υπενθύμισε, μάλιστα, πως οι ενέργειες της ΕΕ πλήττουν τους αγρότες, πλήττουν τη μεσαία τάξη, καταστρέφουν εταιρίες, και «πάνω από όλ' αυτά, (φέρνουν) την Ευρώπη σε πόλεμο».
«Δεν θα δεχθούμε οι Βρυξέλλες να αφήσουν μόνους τους Ευρωπαίους, επιπλέον, στράφηκαν εναντίον τους», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βουδαπέστης.
Η υπενθυμίζεται ότι η Βουδαπέστη έχει εμπλακεί σε μακρές διαμάχες με αποτέλεσμα να δεσμευθούν κεφάλαια της ΕΕ που προορίζονται για τη χώρα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, Ευρωβουλευτές επεσήμαναν πως το Σώμα θα καταθέσει αγωγή εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποδέσμευση ορισμένων κεφαλαίων προς την Ουγγαρία ενώ κλιμακώνονταν οι προσπάθειες να πεισθεί η χώρα να εγκαταλείψει το veto της στη βοήθεια προς την Ουκρανία πέρυσι.
Πάντως το κόμμα του Orban βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την ευρωσκεπτικιστική Oμάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) που περιλαμβάνει το Fratteli d' Italia της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni, ωστόσο ο ίδιος έχει προαναγγείλει ότι θα επιλέξει την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου που θα ενταχθεί μετά τις ευρωεκλογές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης