Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κωμωδία το… «Τρίγωνο της Βαϊμάρης» για Ουκρανία: Scholz, Macron και Tusk απέφυγαν τα αγκάθια για να μη διαφωνήσουν

Κωμωδία το… «Τρίγωνο της Βαϊμάρης» για Ουκρανία: Scholz, Macron και Tusk απέφυγαν τα αγκάθια για να μη διαφωνήσουν
Οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας προσπαθούν να παρουσιάσουν την εικόνα ενός αρραγούς μετώπου
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας προσπαθούν - ανεπιτυχώς – να εκπέμψουν οι ηγέτες του λεγόμενου «Τριγώνου της Βαϊμάρης», δηλαδή Γερμανία, Γαλλία και Πολωνία.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Donald Tusk σε κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχαν στην καγκελαρία δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά την Ουκρανία.
Απέφυγαν ωστόσο ζητήματα στα οποία διαπιστώνεται διαφορά προσέγγισης, όπως σε σχέση με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ή την παρουσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
«Η αλληλεγγύη και η κοινή δράση είναι απολύτως αναγκαίες, προκειμένου να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ελευθερία στην Ευρώπη.
Περισσότερο από ποτέ ισχύει ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην συνοχή μας. Ειδικά στις τρεις χώρες μας αναλογεί αυξημένη ευθύνη», δήλωσε ο Scholz και ανακοίνωσε την «άμεση» αποστολή περισσότερων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και την δημιουργία μιας «συμμαχίας νέων δυνατοτήτων» στο πλαίσιο του σχήματος του Ramstein προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερα πυρομαχικά για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις - με συνεργασίες και εντός Ουκρανίας.
«Βλέπετε, και οι τρεις το εννοούμε πραγματικά όταν μιλάμε για στήριξη της Ουκρανίας», είπε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος, ενώ οι τρεις ηγέτες ένωναν τις γροθιές τους μπροστά στις κάμερες.

Μπορεί να στηριχθεί πάνω μας ο Zelensky

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο Scholz δήλωσε ότι «ξέρει καλά ότι μπορεί να στηριχτεί πάνω μας» και, με το βλέμμα στην Μόσχα, σημείωσε ότι «ο ρώσος πρόεδρος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την στήριξη της Ουκρανίας, αλλά θα συνεχίσουμε να στέκουμε ενωμένοι στο πλευρό των Ουκρανών».
«Μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι στην Ουκρανία διακυβεύεται η ασφάλεια και το μέλλον μας», τόνισε από την πλευρά του ο Emmanuel Macron και πρόσθεσε ότι «αποτελεί κοινή βούληση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειάζεται και να εμποδίσουμε την Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο».
«Μιλήσαμε σήμερα με μια φωνή, κυρίως για τις χώρες μας και για την ασφάλεια της ηπείρου μας υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία», συμπλήρωσε ο Donald Tusk, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συνάντηση δείχνει ότι «οι κακοήθεις φήμες για διαφωνίες μεταξύ μας δεν ισχύουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης